Szeged

Szeged melletti húsfeldolgozó üzemben termesztettek kannabiszt

Szeged melletti húsfeldolgozó üzemben termesztettek kannabiszt

2024. július 10., szerda
Szeged melletti húsfeldolgozó üzemben termesztettek kannabiszt

Elfogtak a szegedi nyomozók egy férfit, aki kannabiszt termesztett egy húsfeldolgozó üzemben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

 

Tájékoztatásuk szerint a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala jelzése alapján jutottak az információhoz, hogy egy Szegedhez közeli húsfeldolgozó üzem területén nagy valószínűséggel kannabiszt termesztenek.

A nyomozók június 27-én szemlét tartottak az üzemben, ahol egy rejtekajtóval elválasztott pincehelyiségben 103 tő kannabisz növényt, a termesztéshez használt eszközöket - fénycsöveket, sátrakat -, fogyasztásra kiporciózott növényi törmeléket, valamit az egyik melléképületben 1331 gramm leszüretelt termést találtak és foglaltak le.

A 49 éves férfi a rejtekhelyen a növényeket hővédős sátrakban - a gyanú szerint értékesítési céllal - termesztette, párásító- és légkeverőgépeket, szűrőket és tápszereket is alkalmazott.

P. Gyulát a nyomozók jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, a Szegedi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.