Szeged

Piros hőségriadót adtak ki vármegyénkre

Piros hőségriadót adtak ki vármegyénkre

Szegeden 38 fokon tetőzhet a hőmérséklet

Kovács György
2024. július 10., szerda
Piros hőségriadót adtak ki vármegyénkre

Szerdán folytatódik a hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 fokra számíthatunk az Időkép előrejelzése szerint. Délután helyenként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és északon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északkeleti, keleti, majd délkeleti szél főként az északi tájakon lehet élénk.

Vármegyénkre piros hőségriadót adtak ki, a hőmérséklet 14-15 óra között 38 fokon tetőzhet. Csapadék és jelentősebb szélmozgás nem várható. 11 és 15 óra között magas UV sugárzásra figyelmeztetnek.

A Köpönyeg orvosmeteorológiája szerint a tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.