Szeged

Okos és vandálbiztos párakapukat helyeztek ki Szegeden

Okos és vandálbiztos párakapukat helyeztek ki Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 10., szerda
Okos és vandálbiztos párakapukat helyeztek ki Szegeden

A hőség miatt a Szegedi Vízmű ismét kihelyezte a párakapukat a városban, a már „megszokott” helyekre, a Klauzál, illetve a Mars térre.

 

A Vízmű szakembereinek fejlesztő munkája eredményeként a párakapuk „vandálbiztos, okos” kapuk lettek, telefonnal ki-be kapcsolható működéssel, esőérzékelővel, előre programozott nappali üzemmódban, illetve reményeink szerint rongálásbiztosabb kialakítással - számolt be róla a Szegedi Vízmű.

Tavaly nyáron sajnálatos módon minden eddiginél gyakrabban rongálták meg a kihelyezett párakapukat és ivókutakat, emiatt idő előtt beszüntették az üzemeltetésüket.

Bízunk benne, hogy idén tovább segíthetnek a forróság elviselésében a párakapuk a városban, illetve a fejlesztésnek köszönhetően – helyszíni kiszállások nélkül – leállíthatóak lesznek eső vagy hűvösebb idő esetén, illetve csak a nappali órákban működnek majd a párakapuk (a beépített elektronikai rendszer egyelőre „teszt” üzemmódban működik)

-  írják.

A két párakapun túl a Múzeumok éjszakája rendezvény óta üzemel egy ivócsap a Móra parkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.