Szeged

Közel 80 fiatal a vármegyénkből táborozott az Ágota Táborban

Közel 80 fiatal a vármegyénkből táborozott az Ágota Táborban

A 800 táborozó gyermek 10 százaléka, közel 80 fő a vármegyénkből utazott a táborba.

3 órája
Fotó: gemes.sandor@gmail.com
Közel 80 fiatal a vármegyénkből táborozott az Ágota Táborban

Több mint nyolcszáz gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatal töltött el tíz napot az ÁGOTA® Táborban, ahol rengeteg sportesemény mellett terápiás foglalkozásokon is részt vehettek. A táborba látogatott kedden az ÁGOTA Futás főszervezőjeként a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal delegációja, a kormánytisztviselők ajándék csokoládét vittek, és egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre is kiálltak az ÁGOTA® Tábor válogatottjával.

Fotó: gemes.sandor@gmail.com. 

 

2024 áprilisában első alkalommal szervezett jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából meghirdetett eseményen több mint 1600-an neveztek, a nevezési díjakból, támogatói jegyekből és felajánlásokból mintegy 12 millió forint gyűlt össze az ÁGOTA® Alapítvány számára, az összeget az alapítvány a 27. ÁGOTA® Tábor finanszírozására használta fel.

A jótékonysági ÁGOTA Futás főszervezőjeként látogatott el a tábor utolsó napján a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal csapata a Tass–Alsószenttamáson található, 8 hektáros területen elhelyezkedő ÁGOTA Falvára, ahol már a 2025-ös jótékonysági futóverseny megszervezése is szóba került.

„Az a célunk, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatalok minden támogatást megkaphassanak a boldog fiatalkorhoz és az egészséges fejlődéshez. 2025. április 26-án is megszervezzük az ÁGOTA Futást Szegeden, remélem, minél többen csatlakoznak majd, és ismét megmutatjuk, hogy együtt csodákra vagyunk képesek” – mondta el Dr. Salgó László főispán.

A kormányhivatal minden táborozónak ajándék csokoládéval érkezett a helyszínre, sőt a kormánytisztviselők egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre is kiálltak az ÁGOTA Tábor válogatottja ellen. A színvonalas és fordulatos összecsapást 7-5-re az ÁGOTA csapata nyerte, a gyerekek az elért sikert követően külön oklevelet is kaptak, de ahogy a jótékonysági futóversenyen, itt sem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.