Szeged

Kéner Gabriella újra szegedi színpadon

Kéner Gabriella újra szegedi színpadon

2 órája
Kéner Gabriella újra szegedi színpadon

Kéner Gabriella visszatér a város színpadára! A tehetséges színésznőt ezúttal a Sörgyári capriccio és a Presszó-szonáta című előadásokon láthatjuk majd.

 

 

A művésznő 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán operett-musical szakon, azóta számos magyar színházban játszott már. Szerepelt a Barátok közt sorozatában is, de igazán a színpadi munkássága révén vált ismertté, többek között a Szegedi Nemzeti Színházban .

A színésznő Hrabal édesanyjaként kel életre a színpadon!

Július 27-én a Tisza Teátrumban, Kaj Ádám rendezésében láthatjuk Kéner Gabriellát Bohumil Hrabal „Sörgyári capriccio” című darabjában, amely Hrabal édesanyjának alakján keresztül egy letűnt világ krónikáját idézi fel. A történet 1949-ben játszódik, amikor a nymburki sörgyárat államosítják. Az előadás Hrabal-anyu, azaz Mariska emlékein keresztül eleveníti fel a régi idők világát, ahol a sörgyár újra életre kel a képzelet erejével. A darab Hrabal legismertebb művei közé tartozik, és a világon számos nyelvre fordították már le.

 

A színház pokla és mennyországa

Vörös István József Attila-díjas író és költő kifejezetten Kéner Gabriella és Maronka Csilla számára írta meg Presszó-szonáta darabját. A mű a Presszó és a kávéház, mint a találkozások színhelyei körül forog, és izgalmas kérdéseket vet fel a véletlenszerűség és a sors fogalmával kapcsolatban.

A két színésznő különböző státuszú, hátterű, jellemű és akaratú nőket alakít, miközben a darab feltárja a női lélek mélységeit. Vajon kié az igazi hatalom a színpadon és az életen túl? A férfié, aki bár nincs jelen, mégis érezteti hiányát? A rendezőé és az íróé, akik ketten hattá hasítják a színésznőket ezen az estén? Netán a színésznő maga is alakíthatja a sorsát a szerepei által? A Presszó-szonáta egy igazi színpadi darab, tele feszültséggel, humorral és mély gondolatisággal, melyet a közönség augusztus 9-én tekinthet meg a Tisza Teátrumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.