Szeged

Ennyibe kerül Szegeden és környékén fürdőzni

Ennyibe kerül Szegeden és környékén fürdőzni

Jelentős árkülönbségek vannak a környéken

Kovács György
2024. július 1., hétfő
Ennyibe kerül Szegeden és környékén fürdőzni

Magyarország a világ ötödik termálvíz nagyhatalma, a kutak háromnegyede pedig az Alföldön található. A remek földrajzi adottságot számos város igyekszik minél jobban kihasználni, és ma már minden nagyobb településen található legalább egy fürdő, de számos kisebb helyen is. A SzegedMa összegyűjtötte, 30 kilométeres körzetben milyen nem szezonális fürdőkben csobbanhatunk és mennyiért.

 

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis csúszdáival emelkedik ki a tömegből. Itt található Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb a maga 272 méterével. Összesen 13 csúszdát próbálhatnak ki a fürdőzők, amelyhez hasonló felhozatalt nem találhatunk a környékén. Medencéinek száma 17, ami bár nem kevés, de találhatunk a közelben nagyobb választékot adó fürdőt. A Napfényfürdő Aquapolis emellett 5 szaunával is rendelkezik, ami a környéken átlagos mennyiségnek mondható. Ellenben a belépőjegyek már korántsem mondhatóak átlagosnak, egy kombinált jegy, 10 600 forint, amellyel a medencék mellett kihasználhatóak a wellnes-medencék, szaunák és gőzkabinok. Egy felnőtt fürdőbelépő 8300 forint, amennyiben vármegyei lakos, akkor 7000, gyermekeknek és diákoknak pedig 4600. 4 éves kor alatt viszont ingyenes a belépés. Van lehetőség több fajta családi jegyre, 2 felnőtt és 2 gyermek (14 év alatti) esetén ez például 23 700 forint. Ezen felül kiemelendő, hogy a parkolásért is fizetni kell, óránként 200 forintot.

 

 

Az Anna Fürdő egyik fő vonzereje kétségkívül, hogy egy felújított műemléképületben kapott helyet a termál-, illetve wellnesfürdő. 10 medencéjével a térség egyik legkisebbje, viszont 6 szaunájával felülmúlja a Napfényfürdő Aquapolist - noha térségi szinten ez a mennyiség is csak átlagosnak mondható. Az Anna Fürdőbe egy felnőtt belépő 3800 forint, a "kedvezményes" jegy 3000 - amihez honlapjukon nem írtak magyarázatot, feltételezhetően ez a 4 éves kor feletti gyermekekre, diákokra vonatkozik. 4 éves kor alatt itt viszont már fizetni kell, 200 forintot. Kedvezményes családi belépőjegyekre szintén van lehetőség, viszont csak a 4-14 éves közötti korú gyermekekre érvényesíthető. 2 felnőt és 2 gyermek esetén ez 11 500 forint. 

 

 

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő rendelkezik a környék legtöbb medencéjével, összesen 21-el, továbbá található 3 csúszda is. Szaunák terén is ellátottabb mint szegedi vetélytársai, egy híján a térségben itt van a legtöbb, de a 8 darab csak a dobogó második helyére lett elegendő e tekintetben. Ha az ember Mórahalmot válassza a fürdőzéshez, érdemes megtekinteni, hogy jogosult-e kedvezményes jegyre, amiből rengeteg van. A teljesség igénye nélkül, a rendőrök, mentősök, vasutasok, számos betegségben szenvedők és kísérőik, valamint a helyi lakosok számára csupán 2200 forintba kerül a belépő. Egy nem kedvezményes felnőtt jegy, szauna használattal 4800 forint, diákoknak, 60 év felettieknek és/vagy nyugdíjasoknak 4100. 3 év alatt ingyenes, 3-5 éves kor között pedig 1600 forint. Mórahalmon szintén lehetőség van számos családi kedvezményre 18 év alatti gyermekek esetén. 2 felnőtt és 2 gyermek számára ez 12 500 forint.

 

 

A különleges kialakítású makói Hagymatikum 15 medencével és 4 csúszdával rendelkezik, szaunák tekintetében pedig a környék vezetője a 9 darabbal. Esetükben a különböző részlegekre külön-külön kell fizetni. Itt 25 év alatti vagy egyetemisták számára 4500 forint a fürdőbelépő, 25-60 év között pedig 5900. 2 felnőtt és 2 gyermek számára pedig 14 775, viszont a szegedi fürdőkhöz hasonlóan, itt is csak 14 év alatti gyermekkel érvényesíthető. Csúszdák használata további 2000 forint/fő, a szauna pedig 2500/fő.

 

 

A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda 14 medencéjével és 3 szaunájával nem nevezhető kiemelkedőnek, azonban ezt az árával kompenzálja. Felnőttek számára 2900 a belépő, 4 éves korig 200 forint, 4-14 év között 1400, 14 év feletti diákok, nyugdíjasok és mozgássérültek számára pedig 1950 forint. A szaunázás azonban csak rekrációs pótjegy és szauna pótjjeggyel vehető igénybe, amely összességében további 1600 forint/fő. Családi kedvezményre itt is van lehetőség, és Mórahalomhoz hasonlóan nem csak 14 éves korig lehet igénybe venni, hanem 18-ig. 2 felnőtt és 2 gyermek esetén ez 7 600 forintos fürdőbelépőt jelent.

 

 

Végezetül ott van az algyői Borbála Fürdő, ami Szegedhez a legközelebb esik. 7 medencéjével és 4 szaunával a környék legszerényebb fürdőkomplexuma, azonban a helyiek számára kifejezetten olcsónak mondható. Algyői felnőttek 1590 forint, ottani gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 1150. Egy normál felnőtt jegy 2990 forint, gyermekek diákok és nyugdíjasok számára pedig 1990.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.