Szeged

Elkezdődnek a munkálatok Szegeden: biztosítják a BYD gyár vízellátását

Elkezdődnek a munkálatok Szegeden: biztosítják a BYD gyár vízellátását

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 11., csütörtök
Elkezdődnek a munkálatok Szegeden: biztosítják a BYD gyár vízellátását

A Szegedi Vízmű Zrt. 2024.07.15-től, várhatóan 2 hétig vízvezeték-építési munkákat végez Szegeden, a Budapesti úton, a BYD elektromosautógyártó üzem vízellátását biztosító gerincvezeték építéssel összefüggésben.

 

A munkálatok során fél útpályás lezárásra és forgalomelterelésre kell számítani. A Szeged felől Budapest irányába haladó forgalom egy sávon, sebességkorlátozás mellett haladhat, míg a befelé haladó sáv lezárásra kerül.

A Budapest felől Szeged irányába közlekedő járművek terelő úton közlekedhetnek a M43-as autópályához közelebb eső körforgalomtól a Back Bernát utcán (és a Wimmer Fülöp utcán) keresztül (az ábra szerint).

 

A terelés a tömegközlekedést is érinti, ideiglenesen egy buszmegállót a Budapesti útról a Back Bernát utcába helyeznek át.

A vízvezeték-építési munkával összefüggésben tervezett vízhiány nem várható.

A tervek szerint 2024. július végére fejeződnek be a víziközmű munkálatok, ezt követően állhat vissza az érintett útszakaszon a megszokott forgalmi rend. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.