Szeged

Elfogadták Szegeden a drogellenes stratégiát

Elfogadták Szegeden a drogellenes stratégiát

2024. július 7., vasárnap
Elfogadták Szegeden a drogellenes stratégiát

Elfogadta a legutóbbi közgyűlés Szeged város Drogellenes stratégiájának 2023. évi végrehajtásáról szóló beszámolót. 

Illusztráció: DedMityay

 

Ebben egyebek mellett az szerepel, hogy Szeged speciális földrajzi helyzetéből, a határ közelségéből adódóan, és amiért rengeteg az egyetemista és a középiskolás diák, fokozottabb annak az esélye, hogy a kábítószerek nagyobb arányban megjelenjenek, és sokan kipróbálják azokat - számol be a Délmagyar

A stratégia megemlíti azt is, hogy napjaink jellegzetes problémaköre az internet, játék-, közösségi hálózatfüggőség. Ezek pedig megváltoztathatják egyesek viselkedését.

Az általános és középiskolások körében elvégeztek egy kutatást a droghasználatról. Összesen 2239 gyereket kérdeztek meg, természetesen név nélkül. A Kábítószer Egyeztető Fórum arra jutott, hogy Szeged hozza az országos átlagot, nincsenek komolyabb eltérések más, nagyobb városokhoz képest.

Ennek ellenére kidolgoznak egy iránymutatást az általános és középiskolás tanároknak, a droghasználat és a kereskedelem megfelelő kezelésére.

Kiderült az is, hogy Csongrád-Csanád vármegyében hat összekötő tiszt van a rendőrségen, akik tartják a kapcsolatot az iskolákkal. Emellett az iskolákban pszichológusok is segítik a tanárok munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.