Szeged

Délután kisebb záporra is számíthatunk

Délután kisebb záporra is számíthatunk

33 fokon tetőzhet a hőmérséklet

2 órája
Délután kisebb záporra is számíthatunk

Kedden a többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a Dunától keletre, valamint északon, de délelőtt a Dunántúlon is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Hajnalban 15-22, délután 28-34 fok várható az Időkép országos előrejelzése szerint.

Szegeden magas UV sugárzás mellett a napi maximum hőmérséklet 33 fokon tetőzhet. A délutáni órákban kisebb csapadékra is számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Fokozódhatnak a hidegfronti tünetek, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás alakulhat ki. Ez utóbbit a szeles időjárás tovább erősítheti.

Az Alföldön azonban még többfelé okozhat keringési problémákat, bágyadtságot, fáradékonyságot a kánikula. A záporok, zivatarok környezetében pedig átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.