Szeged

A szegedi Munkácsy-kiállítás hétfőn elérheti a 10 ezres látogatószámot

A szegedi Munkácsy-kiállítás hétfőn elérheti a 10 ezres látogatószámot

2 órája
A szegedi Munkácsy-kiállítás hétfőn elérheti a 10 ezres látogatószámot

A szegedi Munkácsy-kiállítás hamarosan eléri a 10 ezres látogatószámot. A Móra Ferenc Múzeumban látható tárlat szűk egy hónapja nyitotta meg kapuit: a megnyitás óta óriási az érdeklődés Munkácsy remekművei iránt. A 10 ezredik látogató várhatóan július 22-én, hétfőn délelőtt érkezik majd a Kultúrpalotába.

 

 

Nagy sikernek örvend a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható „Munkácsy, a festőzseni” című kiállítás. A tárlatot mindössze egy hónapja, július 21-én nyitották meg, és hamarosan eléri a 10 ezres látogatottságot. A népszerűséget jól mutatja, hogy meg kellett duplázni az ajándék tárlatvezetések számát:

már heti négy alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a különleges vezetéseken.

A kiállításon körülbelül 80 Munkácsy-remekművet mutatnak be. A látogatók megcsodálhatják az Ásító inast, Munkácsy Mihály talán legismertebb alkotását, emellett pályájának minden fontosabb szakaszából láthatnak festményeket az érdeklődők. A tárlat különlegessége, hogy a Móra Ferenc Múzeum saját Munkácsy-alkotásait is bemutatják: például a Honfoglalás című, monumentális festmény eredeti színvázlatát.

A 10 ezredik látogató várhatóan július 22-én, hétfőn délelőtt érkezik majd a Móra-múzeumba, akit ajándékcsomaggal fogják köszönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.