Szeged

Vonzó, komfortos városrésszé alakítaná Felsővárost Fekete György

Vonzó, komfortos városrésszé alakítaná Felsővárost Fekete György

A képviselőjelölt felújítaná az elhanyagolt közterületeteket és állandó felnőtt orvosi rendelőt hozna a városrészbe

Kibédi Péter
2024. június 4., kedd
Vonzó, komfortos városrésszé alakítaná Felsővárost Fekete György

Fekete György célja, hogy választókerülete, Felsőváros is igazi nyertese legyen a Szegedre érkező ipari beruházásoknak. Célja, hogy megállítsa a városrész népességének csökkenését, minőségi lakókörnyezetet szeretne kialakítani az itt élőknek.

A felsővárosiak életminőségét szeretné javítani Fekete György

 

A 16-os választókörzetben egy, a szegedi sport-, és közéletből ismert jelöltet indít a Fidesz-KDNP. Fekete György öt év után ismét elvállalta a felkérést, mint mondja, kötelességének érezte, hogy elinduljon a június 9-i választáson, mert szeretné, ha Szeged valóban fejlődő pályára állna.

Változás kell a szegedi sportéletben

Szeged sportváros, a vidéki sportélet egyik fellegvárra. Ehhez azonban a Botka László vezette önkormányzatnak nem sok köze van, többségében kormányzati intézkedéseknek és beruházásoknak köszönhető mindez. „Botka László polgármestersége alatt mindig nagyon büszke volt Szeged sportjára, a szegedi sportlétesítményekre. Ugyanakkor sokat nem tett azért, hogy ez így legyen. A sportlétesítmények többségét a kormányzat újította fel, vagy építette meg. Botka László pedig büszkélkedik vele, elég a Pick Arénát vagy a Tiszavirág Sportuszodát említeni. De a sportegyesületek sincsenek jobb helyzetben. A kiemelt sportágak kapnak támogatást, a kisebb, az egészséges életmód vagy rekreáció szempontjából fontos egyesületek alamizsnát vagy még azt sem kapnak. Sok esetben a megkapott támogatást a város létesítmények bérleti díjakban vissza is szedi. A civil, amatőr sportolók, sportvezetők lelkesedésén és munkáján múlik, hogy egy nagyvároshoz méltó sportolási lehetősége legyen a szegedieknek. Ezen változtatni kell és ki kell aknázni a sportban rejlő egészségfejlesztő, rekreációs, gazdasági és turisztikai lehetőségeket”- hangsúlyozta Fekete György.

 

Javítani kell a felsővárosiak életminőségét

Nagyon sok elhanyagolt, gondozatlan közterület van Felsővároson. Ezek, amellett, hogy csúfítják a környezetet, megakadályozzák, hogy az itt élők minőségi szabadidőt töltsenek el lakókörnyezetükben. „Nem egyedi a probléma a városban, de talán itt van a legtöbb gondozatlan közterület. 

A lakótelepi házak kövezte területeket rendbe kell rakni, meg kell teremteni a lehetőségét arra, hogy az itt élők igényes környezetben töltsék el idejüket, sportolhassanak, a gyerekek pedig modern játszótereken játszhassanak. Emellett figyelmet kell fordítani arra is, hogy ezeket a helyeket biztonságban közelíthessék meg, fel kell újítani a balesetveszélyes járdákat, utakat

- sorolta céljait Fekete György.

Ha bizalmat kap a választóktól a képviselőjelölt, akkor több olyan beruházást indít el, ami az itt élők komfortérzetét növeli. 

Szinte minden lakossági fórumon előkerült a közbiztonság, a közlekedés és a tömegközlekedés szervezetlensége. Ezen is sürgősen változtatni kell, hatékonyabb és gyorsabb megoldásokat kell találni az eddigieknél. Ide tartozik az is, hogy a ciklus végére a körzetben meg kell teremteni a lehetőséget egy felnőtt orvosi rendelő folyamatos működésére

- mondta a képviselőjelölt. 

Nagyon sok ötlettel és kéréssel keresték meg Fekete Györgyöt a lakossági fórumokon

 

Megállítható Felsőváros népességcsökkenése

Rendkívüli fejlődés előtt áll Szeged, az ipari beruházások hatalmas lendületet adhatnak a városnak, így természetesen minden városrésznek is. Felsőváros népessége csökken, ami nagyban betudható annak, hogy a városban a fiataloknak nincs perspektívája. Ez a folyamat megállítható. 

Szegeden az általam képviselt politikai közösség ajánlata az önkormányzati választásra, hogy kormányzati támogatással elkezdődhet egy lendületes, gazdasági fejlődés, ami munkahelyeket teremthet, számos lehetőséget a fiataloknak, megbecsülést a nyugdíjasoknak, és megállíthatja Felsőváros népességének csökkenését, megalapozza a helyben maradást, a városrész értékének növelését.

Szeged az otthonunk, ezért tenni kell a fejlődéséért, változásra van szükség, hogy valóban nyertese legyen a beruházásoknak a város”- hangsúlyozta Fekete György.

Névjegy

Fekete György 58 éves, Debrecenből költözött Szegedre 31 éve. Három fiúgyermek édesapja, középső fia, Fekete Márton szintén indul képviselőjelöltként a Június 9-i választásokon, méghozzá a 15. választókerületben. Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, munka-tapasztalatait elsősorban a humánerőforrás fejlesztése területén, élsportolók mentális felkészítése, továbbá nagyvállalatok stratégiai átalakítása során szerezte. Évekig dolgozott a Pick Szeged csapatmenedzsereként, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Stratégiai Főigazgatóságán dolgozik, mint sport- és egészségfejlesztési programvezető. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.