Szeged

Visszatérés a nyárias időhöz: ismét közel 30 fok lesz Szegeden

Visszatérés a nyárias időhöz: ismét közel 30 fok lesz Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 5., szerda
Visszatérés a nyárias időhöz: ismét közel 30 fok lesz Szegeden

A hajnalok ugyan átmenetileg kicsit hűvösebbek lesznek, de napról-napra melegszik az idő, a minimumok is emelkednek, és a csúcsértékek is egyre nagyobb területen haladhatják meg a 30 fokot.

 

A pára- és ködfoltok hamar feloszlanak, illetve az éjszaka képződött alacsonyszintű felhőzet is gomolyosodik. Napközben a képződő gomolyfelhők, valamint délen, délkeleten a fátyolfelhők mellett is sok napsütés várható. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, amelyeket felhőszakadás-szerű csapadékhullás is kísérhet. Estére a gomolyfelhők összeesnek, a csapadék megszűnik. A szél csak zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napi maximum Szegeden a 28 fokot éri el.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.