Szeged

Vasárnap az apák kerültek főszerepbe Kiskundorozsmán

Vasárnap az apák kerültek főszerepbe Kiskundorozsmán

Több százan ellátogattak a régi Dorozsmai Nagybani Piacra

Márton Andrea
2024. június 17., hétfő
Vasárnap az apák kerültek főszerepbe Kiskundorozsmán

Az egész vasárnap az édesapákról szólt Kiskundorozsmán, ahol a vásártéren számtalan férfias programot szerveztek.

 

Immáron negyedik alkalommal került sor a Jótékonysági Apák Napi rendezvényre Kiskundorozsmán. A Nagybani piac területét teljesen ellepték a különlegesebbnél különlegesebb autók, volt drift-show, motorok, és versenyautók is.

Ruzsa Roland lapunknak elmondta, óriási megtiszteltetés, hogy az Országos Gyermekjóléti és Koraszülött Mentő Alapítvány ismételten Kiskundorozsmára esett a választása ennek a vívós rendezvénynek a megrendezésére.

Jómagam a tavalyi évben és az idei évben is támogatóként és házigazdaként veszek részt a rendezvényen. Antoni Dusánnak a törekvéseit és a jótékony rendezvényeit, ahogy eddig, úgy a jövőben is támogatni szeretném. Amióta a közéletben tevékenykedem, mindig is fontos volt számomra a jótékonykodás, hogy segítsünk azoknak, akik erre rászorulnak

- mondta Ruzsa Roland.  

A helyi önkormányzati képviselő hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy az édesapákról is megemlékezzenek, hiszen ők a család igazi tartóoszlopai. Egy apa iránymutatása és tapasztalatai pozitív hatással lehet a gyermekek részére. Kiemelte:

Büszke vagyok a rendezvény a megszervezésére, talán a legbüszkébb arra vagyok, hogy kiskundorozsmai lett az Év Apukája, Árendás Péter személyében, aki maximálisan megérdemelte ezt a díjat. Nagyon örülünk, hogy Péter a közösségünk tagja, és úgy gondolom, hogy mindenféleképpen megérdemelte ezt az elismerést.

Árendás Péter: Megtisztelő, hogy engem választott a kuratórium az év szegedi apukájának, nagy meglepetéssel volt számomra.

 

Árendás Péter családapaként a hétköznapi életben és a munkájában is egy igazi hős. Négy csodálatos gyermeknek az apukája és feleségével, Mariannal nagyon boldog házasságban élnek, illetve a munkáját tekintve pedig tűzoltó, ami úgy gondolom, hogy úgyszintén egy igazi hősies foglalkozás.

Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Ekkor emlékeznek az apákra, nagyapákra, és a többi férfi elődre. Az apák napját világszerte számos különböző időpontban ünneplik.

Antoni Dusán, az Országos Koraszülött és Gyermek Jólét Alapítvány elnöke és egyben a rendezvény egyik főszervezője lapunknak elmondta, egy felhívást tettek évekkel ezelőtt, hogy emlékezzenek meg azokra az apákra, nagyapákra, akik már nem lehetnek közöttünk. Évekkel ezelőtt egy buborékfúvásba merült ki, azóta is tartják ezt a hagyományt, ezzel is védve környezetünket.

Az eseményen készült képeket az alábbiakban tekinthető meg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.