Szeged

Szoborkertté változik a Wagner Udvar

Szoborkertté változik a Wagner Udvar

Muzsikusok és mesehősök érkeznek vendégségbe

2024. június 27., csütörtök
Szoborkertté változik a Wagner Udvar

Muzsikusok, szobrok és mesehősök népesítik be a Wagner Udvart ezen a nyáron. A Szegedért Alapítvány ismét változatos programmal színesíti a szegedi kulturális életet. A kiállítás és a koncertek ingyenesen látogathatók.

 

A páratlan atmoszférájú Wagner Udvarba lépve egy szegedi szobrászművész alkotásaival találkozhat a közönség 2024. június 29-én, szombaton este 18 órakor. Székó Gábor „Kert a kertben” szabadtéri kiállításának megnyitója egyben a Szegedért Alapítvány nyári programsorozatának megnyitója is. Székó Gábor a Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola képzőművészeti tagozata szobrász szakán végzett Kalmár Márton növendékeként. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen Kő Pál volt a mestere.

Székó szereti a természetes anyagokat, a kő, a fa és a fém mellett az utóbbi időben növények is megjelennek alkotásaiban. A tárlatot Dr. Váraljai Anna művészettörténész nyitja meg, közreműködik Szives Márton ütőhangszeres művész. 

A különleges hangulatú szobrokat 2024. augusztus 21-éig láthatja a közönség a Wagner Udvarban. 

Frida és Gubanc lesz a következő vendég a Wagner Udvarban. Trogmayer Éva író mesehősei ezúttal a város nevezetességei közül a kellemes hangulatú belvárosi kertet keresik fel július 9-én, kedden 14.30-kor. A játékos ismeretterjesztő foglalkozásra a családokat és a gyerekeket várják. 

A muzsika július 11-én, csütörtökön 18 órakor érkezik, Blaho Attila zongoraművész, zeneszerző koncertjével. Közreműködik Vajda Júlia, Tabatabai Nejad Flóra, Altorjay Tamás és Iski Roland énekművészek.

Július 17-én, szerdán 18.00 órakor visszatérnek az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar gitár szakos hallgatói. A fiatal zenészek koncertje ezúttal is kellemes nyáresti élményt ígér. Művészeti vezetőjük Bozóki Andrea.

A zenei program július 25-én, csütörtökön este 18 órakor zárul Klebniczki György zongoraművész, zeneszerző koncertjével. Közreműködik Varga Laura fuvolaművész és tanítványai.

A Szegedért Alapítvány Wagner Udvarban megrendezett programjaira a belépés díjtalan, helyfoglalás érkezés szerint történik. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.