Szeged

Szegeden tesztelnének elektromos buszt

Szegeden tesztelnének elektromos buszt

2024. június 27., csütörtök
Szegeden tesztelnének elektromos buszt

Ezzel kapcsolatban a Volánbusz Zrt. kereste meg a városvezetést. A döntést a pénteki közgyűlésen hozhatja meg a testület.

 

A megkeresés egy rendelettervezetből derült ki, amit a pénteki szegedi közgyűlés tárgyal majd. A lényege, hogy most egy új elektromos csuklós autóbusz tesztelését szeretnék Szegeden elvégezni. A tesztelés időtartama maximum 2 hét, de a pontos időtartamról még nem döntöttek - írja a Délmagyar.

A tesztautóbusz nem egy konkrét vonalon, hanem az egész város területén közlekedne, és a tesztüzem ideje alatt azt az utasok díjmentesen tudnák igénybe venni. Az autóbuszt, „mint járművet” tesztelik, ezért nem lehet rajta jegyet venni, és a wifiről is le kell mondani.

A rendelettervezetben azt írják, hogy mivel a tesztüzem alatt az utasok ingyen használhatják a járművet, ez az önkormányzat részére bevételkiesést okoz, melynek nagysága előre nem meghatározható.

A maximum két hetes tesztüzem olyan rövid időtartam, melyre figyelemmel a keletkező bevételkiesés az önkormányzat részére vállalható

– olvasható az előterjesztésben.

A teljes cikk itt olvasható el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.