Szeged

Stahl Judit lesz a Szabadtéri Szalon házigazdája

Stahl Judit lesz a Szabadtéri Szalon házigazdája

2024. június 25., kedd
Stahl Judit lesz a Szabadtéri Szalon házigazdája

Újra visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok online beszélgetéssorozata, a Szabadtéri Szalon. A Dóm tér előadásait megelőző, élőben közvetített találkozó háziasszonya harmadik alkalommal is Stahl Judit lesz, aki idén elsőként Péter Bence Live-koncertje előtt várja az érdeklődőket június 27-én 17.00 órától.

 

2024-ben is a Szegedi Szabadtéri Játékok Facebook-oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők a háttérbeszélgetéseket, amelyek Stahl Judit vezetésével nyújtanak bepillantást a Fesztivál Dóm téri nagyprodukcióinak előkészületeibe. A televíziós műsorvezető immár harmadik éve működik közre hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiváljának életében: a különleges, exkluzív beszélgetések alkalmával olyan információk, anekdoták, kulisszatitkok látnak napvilágot, amelyek a legelhivatottabb rajongóknak is számos újdonsággal szolgálnak - írják a szervezők. A Szabadtéri Szalon adásait a világhálón közvetítve ráadásul bárki, a világ bármely pontjáról becsatlakozhat, hogy akár valós időben, akár egy későbbi időpontban, otthona kényelméből kövesse végig a beszélgetéseket.

Idén nyáron négy alkalommal, az ezer négyzetméteres Dóm téri színpad négy bemutatója előtt találkozik a Reök-palotában berendezett stúdióban az előadások jeles közreműködőivel Stahl Judit.

Elsőként Péter Bence és Dubóczky Gergely lesznek a vendégei június 27. csütörtökön. A 17.00 órakor kezdődő műsorban a világhírű zongoravirtuóz és a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője a nagyszabású koncert programjáról, az elismert szólóművész és a neves együttes közös munkájáról, a főpróbanap utolsó simításairól is mesélnek majd a műsorvezetőnek. Mindkét zeneművész – fiatal kora ellenére – területe legjelesebb képviselői közé tartozik, és a nemzetközi és hazai porondon egyaránt kiemelkedő siker is összeköti őket. A debreceni születésű zongorista nemcsak a világot – és a legnagyobb videómegosztó portál közönségét - meghódító pop-és rockzenei átiratairól, lendületes és kifejező játékstílusáról híres, ma már zeneszerzőként is komoly szakmai sikereknek örvend. Dubóczky Gergelyt generációja egyik legsokoldalúbb és leginnovatívabb karmestereként tartják számon. Matematikusi tanulmányokat követően vezetett útja a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester szakára, de folytatott tanulmányokat az Egyesült Államokban és Bécsben is. Hazai fellépései, vendégkarmesteri felkérései és a Szegedi Szimfonikus Zenekar élén Gyüdi Sándor igazgatóval végzett munkája mellett ma is rendszeres szereplője a hazai és nemzetközi koncertéletnek. A hagyományos koncertrepertoár darabjai mellett a barokk és a kortárs szimfonikus zene elkötelezett híve.

A kiváló zenészek után legközelebb az Ezeregy éjszaka című, tavaly kirobbanó sikerrel bemutatott családi world musical művészei érkeznek a Szabadtéri Szalonba. A Geszti-Monori-Tasnádi musical rajongói július 2-án, 17.00 órától tudhatnak meg újabb részleteket az előadásról.

Az idei évad önálló szabadtéri-bemutatóját, a Rebeccát is megelőzi egy egyedülálló találkozó: Stahl Judit július 23-án várja majd Béres Attilát és a nagyszabású musicalpremier szereplőit. 

Az István, a király rendezője, Novák Péter pedig augusztus 7-én, 17.00 órai kezdettel lesz a Szabadtéri Szalon vendége, a Zikkurat Produkció előadásában színpadra lépő művészek társaságában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.