Szeged

Ruzsa Roland gondos képviselője lesz a választókörzetének

Ruzsa Roland gondos képviselője lesz a választókörzetének

A Fidesz-KDNP képviselőjével értékeltük a kampányt

Kibédi Péter
2024. június 11., kedd
Ruzsa Roland gondos képviselője lesz a választókörzetének

A Fidesz-KDNP egyéni közgyűlési képviselőjével a választás tanulságairól és terveiről beszélgettünk.

Magabiztosan nyert, és őrizte meg egyéni helyét Ruzsa Roland

 

- Lassan két napja ismerjük a választás végeredményét, a kiskundorozsmai és szentmihályi szavazók nagy többséggel bizalmat szavaztak Önnek. Kettőt is alhatott az eredményekre, elkészült ez idő alatt a gyors értékelés?
- Az első szó a köszöneté természetesen. Köszönöm a rám szavazóknak a bizalmat, és a közvetlen kollégáimnak azt a nagyon kemény munkát, amivel a kampányban segítettek. 

Nagyon örülök az eredménynek, a két évvel ezelőtti időközi választáshoz mérten sokkal többen voltak szavazni, de így is sikerült biztos többséget szereznem.

 Ahogy eddig is, a jövőben is azért dolgozom, hogy a választókörzetemben élők minden lehetőséget és támogatást megkapjanak, amit az önkormányzat biztosít. Azt tudom ígérni azoknak akik rám szavaztak, és azoknak is akik nem, hogy gondos képviselője leszek a településrészeknek.

- A választókörzetének mindkét településrészén a szomszédos körzetet az Önnel ellentétes oldalon induló képviselő nyerte. Ez milyen befolyással bír a munkájára?
- Nógrádi Tibi barátom egy hajszállal maradt le a képviselőségről, amit sajnálok. Ugyanakkor ahogy eddig Kiskundorozsmán, úgy a jövőben Szentmihályon is konstruktívan, ügyek mentén együttműködve kell dolgoznunk. 

A kampánynak vége, öt év álla előttünk, ahol olyan kormányzati beruházások érkeznek a városba, ami nem csak lehetőséget, de felelősséget is ró ránk képviselőkre. 

Az általam képviselt településrészek mindennapjaira is hatással lesznek a beruházások, a képviselőtársaimmal közösen, együttműködve kell kiaknáznunk a benne rejlő lehetőséget. 

Mindannyian sok ígéretet tettünk a választóknak a kampány alatta, a dorozsmaiak ismerhetnek annyira, hogy én nem a levegőbe beszélek, amikor ígérek és nem csak a kampányban teljesítek sebtiben. 

Eddig dolgoztunk, de a nagy munka most kezdődik. Remélem ez a példa ragadós lesz, sajnos szükség lenne rá.

A béke pártján maradt az ország

Az önkormányzati választások mellett uniós választást is tartottak vasárnap. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei Szegeden is folyamatosan kampányoltak a béke mellett. Az eredmény nem maradt el. „A vasárnapi választáson az emberek egyértelműen megértették, hogy az uniós választásokon súlyos kérdésekről kellett dönteni. Magyarország egyértelműen letette a névjegyét a béke mellett. Soha ilyen sok szavazatot nem kapott a Fidesz-KDNP uniós választáson, így a kormánynak erős felhatalmazást adtak a választók, hogy az eddigi politikájukat folytassák a béke, a migráció és a gender őrület ügyében. Hiszek abban, hogy a normalitás politikája utat nyer nem csak Magyarországon, de Európában is.

- Kemény kampányon van túl, de amikor kerestem, akkor azt mondta, hogy visszahív, mert éppen megbeszélésen van. Nem pihen?
- Vállalkozóként megtanultam azt, hogy pihenni csak akkor lehet, ha elvégeztük a munkát. Ez képviselőként is így van, a munka pedig nem ért véget hétfőn hajnalban. 

Nagyon sok folyamatban lévő dolog van, amit még a vakáció előtt sínre kell tennünk a választókörzetben, emellett azokat a civil szervezeteket, közösségeket is személyesen látogatom meg, akik támogattak és segítettek a kampányban. 

Pénteken a barátaimmal elutazom Kölnbe, a helyszínen szurkolok a magyar válogatottnak az Eb első meccsén Svájc ellen, de vasárnap már ismét itt leszek Kiskundorozsmán, programok vannak a naptáramban. A jövő hét végén utazom majd el rövid időre, de a dorozsmaiaknak és a szentmihályiaknak is üzenem, hogy lesz néhány meglepetésünk a vakáció alatt is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.