Szeged

Összefogott Szeged Mirkóért (Galéria)

Összefogott Szeged Mirkóért (Galéria)

Mirkónál három éve fedezték fel a gyógyíthatatlan betegséget

Márton Andrea
2024. június 17., hétfő
Fotó: szegedma
Összefogott Szeged Mirkóért (Galéria)

Sárközi Mirkó egy ritka genetikai betegséggel küzd, aminek rendkívül drága még a tüneti kezelése is. Az ő gyógyulása érdekében fogott össze Szeged, ugyanis jótékonysági főzést szerveztek vasárnap délután a Mátyás téren.

 

Mirkó minden nap szteroidot kap, amellyel kitolható a járóképesség megtartása. Jelenleg ez az egyetlen hivatalosan elfogadott kezelési lehetőség a Duchennes-es betegek számára hazánkban. Az úszás is segít neki és persze speciális tornára is jár. Nemrég feltűnt egy génterápia Amerikában, de ez eddig elérhetetlennek bizonyult, mivel 1,3 milliárd forintba kerül.

A jótékonysági főzésen finomabbnál finomabb ételek várták a látogatókat. Pörkölt, zsíros kenyér, sós és édes sütemények közül mindenki megtalálta a számára kedvező ételt. Több száz fánkot készítettek, amit házi lekvárokkal kínáltak. Ezen felül rengeteg játékos programokkal is készültek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kedvező időjárásnak köszönhetően rengetegen kilátogattak az eseményre. Családias hangulat, baráti beszélgetések, egy jó ügy érdekében.

 

A jótékonysági napon becsületkassza működött, a legtöbb helyen meghatároztak egy minimum összeget, egyébként mindenki annyit fizetett az ételért, italért, amennyit akart. A résztvevők a befolyt összeget Mirkó gyógyulásáért ajánlották fel.  

A Mirkóval legyőzzük a Duchenne-t Alapítvány számlaszáma: 10700062 74798973-51100005.

Az eseményen készült képeket az alábbiakban tekinthető meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.