Szeged

Német Ferenc szerint Újszeged többet érdemel

Német Ferenc szerint Újszeged többet érdemel

A közlekedési káoszt felszámolná, közösségi tereket nyitna, és elérhető képviselőként szeretne dolgozni.

Kibédi Péter
2024. június 5., szerda
Német Ferenc szerint Újszeged többet érdemel

Aktív közéleti szereplőt indít a 17-es választókörzetben a Fidesz-KDNP. Német Ferenc Újszegeden él, nap, mint nap tapasztalja, mi az amin változtatni kell. Komoly célokkal várja a június 9-i választást.

A választókat meghallgatva, velük együtt indítaná el a fejlődés útján Újszegedet.

 

A lassan véget érő ciklusban is a városi közgyűlésben dolgozott Német Ferenc. Rengeteg olyan ügy volt, amit képviselőként felkarolt, több esetben neki köszönhetően mozdult el, a város vezetése által parkolópályára helyezett megoldandó probléma, többek között a Lapos újranyítása vagy a város lakásrendeletének módosítása. A Fidesz-KDNP Újszeged, Odessza választókörzetben indítja egyéni jelöltként a várospolitikust, ahol változásra van szükség a fejlődés érdekében.

Rendészeti stratégiát kell alkotni

Szegednek nincs rendészeti stratégiája, ami komoly adóssága a Botka László vezette önkormányzatnak. Az hogy ez nem készült el, az annak köszönhető, hogy a polgármester javaslatára módosította a baloldali többségű közgyűlés a szervezeti és működési szabályzatot. „Ennek a levét isszák a szegediek a köztereken. Ezért nem tudnak mit kezdeni a hajléktalanokkal, ezért nem tudnak mit kezdeni az utcán garázdálkodókkal, emiatt van hatalmas csúszás a térfigyelő kamerák telepítésében is. Pedig avatott szakértők dolgoznak a rendőrségen, akiktől szakmai segítséget kérhetnek. A rendészeti szervek, a polgárőrség, a hajléktanellátók, a drogcentrumok és a lakosság bevonásával egy munkatervet kell készíteni. Meg kell alkotni Szeged biztonsági térképét, ki kell alakítani a város biztonsági jövőképét is. Egy turisztikailag frekventált nagyvárosban ez kötelező lenne, de ez is halogatva van, ahogy a gazdasági stratégiafejlesztés, vagy éppen a sport stratégia elkészítése. Nincs meg a hosszú távú távlati elképzelés, amiben Szeged jövőképét elképzeljük. Ehelyett ad hoc jelleggel, mit például most a kampány két hónapjában tűzoltómunka folyik, ilyen például a térfigyelő kamerák telepítése és az ígéret, hogy nem áll le a folyamat. Számos példa van arra, hogy ellenzéki vezetésű önkormányzat, a kormánnyal együttműködve dolgozik a közbiztonsági kérdésekben, a közös érdek ugyanis az emberek biztonságérzetének növelése, a bűnmegelőzés. Ez nem pártpolitikai kérdés, a szegeid városvezetésnek is lépnie kell ebben”- fejtette ki lapunknak a civil foglalkozást tekintve biztonságtechnikai szakember, Német Ferenc.

Valós képviselettel fejlődhet Újszeged

A lakossági fórumokon egy érdekes, és visszatérő gondolattal szembesült Német Ferenc. „Egy anyuka mondta, nekem, hogy Újszegedről nehéz sok jót elmondani. Hogy ez mennyire így van, azt alátámasztja a rengeteg panasz, ami az ott élőktől hallottam. 

A külsőségekben erős jelenlegi Momentumos képviselő nem tudja hatékonyan képviselni az itt élőket. Szintén ők mondják, hogy csak akkor jelenik meg, amikor valahol fényképezkedni lehet. Ez pedig látszik a városrészen is, eldöcögni eldöcög, de nincs gondos gazdája. Megválasztásom esetén ezen változtatok, elérhető képviselője leszek a városrésznek

- foglalta össze a választópolgároktól hallottakat a képviselőjelölt.


Újszegedet gondozni kell, folyamatos odafigyeléssel, ez a helyi lakók igénye. Ez az amit jelenleg nem kapnak meg, és ez az amiben megválasztása esetén Német Ferenc rögtön változtatna. „Újszeged valamikor Szeged Rózsadombja volt, de a az utóbbi két évtizedben mostohagyermekké vált. Mintha nem is a városunkhoz tartozna. Ez látható a mindennapos közlekedési káoszon, a feltúrt utakon, a töredezett, hiányzó járdákon, a zavaros parkolási rendszeren, a szociális bérlakások ellentmondásain, az elhanyagolt köztereken. 

Kampányban persze igyekeznek bepótolni az ötéves semmittevést, de még ebben sem tudnak hibátlanok lenni. Hónapos csúszással adtak át felújított utat, ami ráadásul hemzseg a kivitelezési hibáktól. Emellett nem csak kampányeseményként kell közösséget építeni, megvannak azok a helyek, például az egykori Máltai Szeretetszolgálat használta épület ilyen, ahol megfelelő minőségű közterületet lehet kialakítani

- mutatott rá Német Ferenc.

Számos közösségi program szervezője és házigazdája volt Német Ferenc, aki folytatná a közösségépítést is a következő ciklusban

 

Meg kell szüntetni a közlekedési káoszt


Újszeged tranzitforgalma hatalmas bosszúságot okoz az ott lakóknak. A szegedi városvezetés ezt tétlenül nézi, vagy éppen logikátlan lépésekkel eszkalálja a helyzetet. 

A harmadik híd építése folyamatos ígérete volt Botka Lászlónak, ezt megelégelve a kormány tett lépéseket, belátható időn belül elkészülhet a híd. De addig is, már a beruházáshoz kapcsolódva, lehet csillapítani a forgalmat. Egy komplex úthálózat-fejlesztésre van szükség, aminek a lehetősége adott, de a város nem lép az ügyben. 

Ehelyett fizetőssé tette a Torontál téri P+R parkolót, ami azóta üres, a városrész átmenő forgalma, és a hidak forgalma viszont tovább nőtt, mert ha már fizetni kell, akkor a városba viszik a Szőreg irányból érkezők az autókat. Ezen feltétlen és azonnal változtatni kell, meg kell szüntetni a kaotikus állapotokat. Újszeged mindennapjait keseríti meg a város vezetésének tétlensége”- jelentette ki Német Ferenc.

Névjegy 

Német Ferenc 62 éves, születése óta Szegeden él, jelenleg Újszegeden lakik. Három leánygyermek édesapja, akik közül a legidősebb ügyvéd, a középső közgazdász, a legfiatalabb pedig informatikát tanul. Diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte, vállalkozó, a Vagyonvédelmi Kamara alelnöke, a vármegyei szervezet elnöke, a Szakképzési Centrum szakmai oktatója. A most záruló ciklusban a Fidesz frakcióban dolgozott a közgyűlésben. Aktívan sportol, a küzdősportok állnak hozzá a legközelebb.


 


 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.