Szeged

Nem enyhítene az életfogytiglani büntetésen a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

Nem enyhítene az életfogytiglani büntetésen a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

2024. június 7., péntek
Nem enyhítene az életfogytiglani büntetésen a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki egy veszekedést követően bántalmazta az ivócimboráját, majd a magatehetetlen férfira rágyújtotta a házát. 

 

Az ítélet szerint a vádlott és az ismerőse együtt italoztak az áldozat kistelepülésen lévő házában, amikor összeszólalkoztak és a férfi egy kemény tárggyal megdobta az ismerősét, aki ettől eszméletlen állapotban a földre esett. A férfi megijedt a tette következményeitől és a cselekménye leplezése érdekében felgyújtotta az ingatlant, majd távozott. A vádlott által okozott tűzben az sértett életét vesztette.

Az elsőfokú bíróság a férfit emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás másodfokon folytatódik.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a bűncselekmény minősítésével és a büntetés tartamával, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.