Szeged

Melegrekord után csapott le a vihar Szegedre, károkat is okozott

Melegrekord után csapott le a vihar Szegedre, károkat is okozott

2024. június 23., vasárnap
Melegrekord után csapott le a vihar Szegedre, károkat is okozott

Felhőszakadással és intenzív villámtevékenységgel érkezett meg a vihar szombat este Csongrád-Csanád vármegye területére.

 

Az erős szél és a hirtelen lezúduló, hatalmas mennyiségű csapadék miatt reggel hat óráig összesen 105 segélyhívás érkezett a szegedi főügyeletre.

- Munkatársaim megerősített szolgálattal fogadták a jelzéseket. A több mint, száz bejelentésből hetven esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Hajnali két óráig 13 hivatásos és 4 önkéntes egység dolgozott folyamatosan a vihar okozta károk felszámolásán. A bejelentések mintegy 80 százaléka Szegedről érkezett, de a vihar szinte az összes településen okozott károkat. Leginkább a kidőlt fák és a lehasadt ágak adtak munkát a tűzoltóknak. 6 lakóépület rongálódott meg. Mórahalmon egy tanyában villám csapott, a tetőszerkezet egy része megsemmisült, máshol pedig a szalmabálák is kigyulladtak a villámlás miatt. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. A meteorológiai riasztások továbbra is érvényben vannak a vármegye több területén is - tájékoztatta lapunkat Molnár Krisztina a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.