Szeged

Meleg lesz, de a kánikulát megússzuk

Meleg lesz, de a kánikulát megússzuk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 24., hétfő
Meleg lesz, de a kánikulát megússzuk

Hétfőn átmenetileg anticiklon lesz felettünk, megnyugszik a légkör, de keddtől újra nagyobb eséllyel lehet zivatarokra számítani.

 

A felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Késő estétől délnyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a hétfői csúcshőmérséklet 32 fok lesz.

Meleg, nyári időnk lesz, mely leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lehet. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.