Szeged

Kormány által támogatott diákmunkákra lehet jelentkezni

Kormány által támogatott diákmunkákra lehet jelentkezni

A kormányhivataloknál lehet regisztrálni

2024. június 12., szerda
Kormány által támogatott diákmunkákra lehet jelentkezni

Július elsejével idén is elindul a kormány által támogatott nyári diákmunkaprogram. Csongrád-Csanád vármegyében is június 17-től regisztrálhatják magukat a diákok, akik július és augusztus hónapokban tudnak határozott idejű munkát vállalni, napi hat órában a turizmus, vendéglátás vagy mezőgazdaság területén, illetve adminisztrációs feladatok ellátásában - írja a Délmagyar

Fotó: Gémes Sándor/DM

 

Salgó László főispán elmondta, a program célja, hogy a munkaalapú társadalom létrejöhessen és ehhez a diákok is minél fiatalabb korban kipróbálhassák magukat, illetve tapasztalatot szerezzenek a munkahelyi légkörről.

Idén összesen 3,8 milliárd forinttal támogatja a kormány ezt a programot, ebből Csongrád-Csanád vármegyének 175 millió forint jut. Ez legalább 875 fő elhelyezkedését tudja segíteni 

- közölte a főispán.

A programra a 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok június 17-től regisztrálhatják magukat a kormányhivatalokban. A munkáltatók támogatási kérelmeiket határozott idejű foglalkoztatás vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási hivatalhoz.

A programban a diákok 200.100 forintot, szakképesítést igénylő feladatok esetén 240.000 forintot tudnak keresni 6 órás munkával. Ha a munkáltató ennél hosszabb időre szeretné alkalmazni őket, a különbözetet nekik kell kipótolnia.

A program munkáltatói oldalról a területi, települési önkormányzatoknak és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeiknek, továbbá egyházi jogi személyeknek, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás, valamint ettől az évtől az erdőgazdálkodás területén működő vállalkozásoknak nyújt támogatást a július-augusztus hónapokban foglalkoztatott diákok bruttó béréhez, így ezek a szervezetek a nyári hónapokra megnövekedő munkaerőigényük kielégítésére előnyben részesíthetik a diákokat, egyetemi hallgatókat. 


 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.