Szeged

Joób Márton szerint egyre több szegedinek van elege a jelenlegi városvezetésből

Joób Márton szerint egyre több szegedinek van elege a jelenlegi városvezetésből

Szánalmasnak tartja a Botka László vezette szegedi baloldal lejárató kampányát

Kibédi Péter
2024. június 7., péntek
Joób Márton szerint egyre több szegedinek van elege a jelenlegi városvezetésből

Függetlenként indult a polgármesteri székért Szegeden, és a képviselői pozícióért Újszegeden Joób Márton. A jelenlegi ciklust még Botka László baloldali tömörülésében kezdő várospolitikust a szegedi baloldal minden eszközzel le akarta és akarja járatni. A polgármesterjelölt szerint nem véletlen, hogy változást szeretnének a szegediek.

Bizakodva várja a vasárnapi választást Joób Márton (Fotó: Gémes Sándor)

 

- Milyen volt a kampány független jelöltként?
- Hálás vagyok a Szegedieknek a támogatásukért! Sokezer lakásba, házba csöngettünk be az elmúlt hetekben, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Egyértelműen látszik, hogy az embereknek elegük van a pártok közötti viszályból, és örülnek, hogy függetlenként indulunk a választáson. 

A célunk egy olyan független középerő kiépítése a képviselői testületben, amely városi ügyek mentén, a lakosság érdekeit figyelembe véve dolgozik, és a mérleg nyelve tud lenni a következő ciklusban. 

Erre kérünk felhatalmazást a lakosságtól június 9-én.

 

- Hisznek az emberek a változásban Szegeden?

- Alapvetően érződik egy érdektelenség. Nagyon sokan szeretnének változást, azt, hogy Botka László 22 éve után megújuljon a helyi közélet és fejlődő pályára álljon Szeged, ugyanakkor el vannak keseredve és úgy érzik, hogy felesleges elmenni szavazni, mert úgyis marad a régi rendszer. 

A változást különösen a fiatalok és a középkorosztály szeretné, de egyre több nyugdíjas is érzi, hogy nem mennek jó irányba a dolgok Szegeden. 

Sokan sírva mesélik, hogy a gyerekeik elköltöztek Szegedről, mert nem találtak jól fizető állást, és csak telefonon illetve skypon tartják a kapcsolatot szeretteikkel. Szeged város lakossága az elmúlt két választási ciklusban tízezer fővel csökkent. Ez óriási kudarc, ugyanakkor jól tükrözi, hogy az elmúlt évtizedben milyen irányba ment a város.

 

- Egyéni képviselőként is indul Újszegeden, ahol jelenleg is egyéni képviselőként dolgozik. Érezte hátrányát a független képviselőségnek?
- Számomra nagyon fontos Újszeged, ahol már két ciklus óta vagyok önkormányzati képviselő. A lakosság egyértelműen látja, hogy Botka László mennyire aljas módszerekkel próbál kitessékelni a politikából, csak azért, mert szeretnek és a lakosság érdekeit képviselem, akár a polgármesterrel szemben is. A körzetben, ahol indulok, csak pozitív visszajelzést kaptam azzal kapcsolatban, hogy független vagyok. 

Ugyanakkor a városvezetés részéről folyamatos akadályoztatással és lejáratással kellett szembenéznem. Milyen városvezetés az, ahol aki nem a polgármester csapatában van, azt minden módon megpróbálják ellehetetleníteni? Botka László velem szemben induló jelöltje például úgy kampányol, hogy egy rólam szóló - a városvezetés propagandamédiájában megjelent - lejárató cikk mögé hirdetést tesz a Facebookon. Úgy gondolom, ez, amellett, hogy etikátlan, nagyon szánalmas is.

 

- Milyen fogadtatása volt a körzetedben?
- Nagyon jól megtalálom a hangot az itt élőkkel - hiszen én is újszegedi vagyok -, és úgy látom, nem az számít, hogy milyen politikai formáció van a nevem mellett, hanem az, hogy mit tettem és mit teszek a közösségért. 

Ezért vagyok bizakodó, hogy ismételten elnyerem az Újszegediek bizalmát, még úgy is, hogy lejárató kampányt folytatnak velem szemben.

 

- Mi az amin változtatna, és mi az amit szeretne elérni a körzetedben?
Tele vagyok ambícióval és tervvel. Örülök, hogy több utcát sikerült leaszfaltozni (Borostyán, Műhely, Töltés, Fő fasor…), de járva a körzetet látom, hogy még mennyi feladat van hátra, különös tekintettel a járdák vonatkozásában. A hajós játszóteret és a Lőtér lakóparki játszóteret nagy eredménynek tartom, de szeretném továbbfejleszteni a játszóparkjainkat is. A Holt-Marost meg kell tisztítanunk az elburjánzott növényzettől. Mivel a Holt-marosi rész újszeged ékköve, nagy figyelmet kívánok rá fordítani a következő ciklusban.  

Városi szinten pedig nagyon fontosnak tartom, hogy kidolgozzunk egy vállalkozóbarát gazdasági stratégiát, hogy a fiatalok az egyetem elvégzése után ne menjenek el Szegedről, hanem megtalálják itt a számításaikat, itt éljenek, itt alapítsanak családot. Szegednek akkor van jövője, ha a fiatalok a megszerzett szellemi tőkét, tudást itt kamatoztatják. 

Ez mindannyiunk érdeke.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.