Szeged

Izgalmas programokkal jön a Múzeumok éjszakája a REÖK-be

Izgalmas programokkal jön a Múzeumok éjszakája a REÖK-be

2024. június 18., kedd
Fotó: Keszthelyi Eleonora
Izgalmas programokkal jön a Múzeumok éjszakája a REÖK-be

Izgalmas díjmentes programokkal várja látogatóit a szegedi REÖK a Múzeumok éjszakájára. A Találkozzunk a múltban! című est interaktív módon, testközelből mutatja be a szecesszió és a Reök-család szellemiségét a résztvevőknek.

Fotó: Keszthelyi Eleonora. 

 

Egyetlen varázslatos éjszaka erejéig visszatérnek a szecessziós palotába a Reök-kisasszonyok, és ők fogják kalauzolni a látogatókat június 22-én, a Múzeumok

éjszakáján! A palotaséták során bejárhatják velük a különleges épület zegzugait, és a séta végére garantáltan egészen másképp fognak tekinteni Magyar Ede remekművére. Aki pedig beleszeretett az Art Nouveau különleges világába, az akár ki is próbálhatja magát benne: a kézműves foglalkozáson szecessziós mesterekké válhatnak a legkisebbek is.

Nemcsak a Reök-palota ritkán látogatható részeit fedezhetik fel az érkezők, hanem az aktuális kiállítást is: a jubileumi, XX. Táblaképfestészeti Biennálét végigjárva akár kincsekre is bukkanhatnak! A megfáradt kincskeresőket maguk a Reök-kisasszonyok várják a Zöld szalonba egy csésze teára és némi csevegésre – elvégre a pletyka nem kortárs találmány…

A Múzeumok éjszakáján 18 órától ingyenes a belépés a Reök-palotába, valamint a programok is, a sétákon való részvételi szándékot azonban előre kell jelezniük az érdeklődőknek a szervezes@szegediszabadteri.hu email címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.