Szeged

Hamarosan kész a Fő Fasor, aminek éppen ideje, hiszen fél éve csúsznak vele

Hamarosan kész a Fő Fasor, aminek éppen ideje, hiszen fél éve csúsznak vele

Igencsak hosszúra nyúlt a kampányfelújítás

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 4., kedd
Hamarosan kész a Fő Fasor, aminek éppen ideje, hiszen fél éve csúsznak vele

A legújabb ígéret szerint jövő héten már tényleg befejezik a munkálatokat, amibe közel egy éve vágtak bele.

Hónapok óta akadozik a tömegközlekedés a Fő Fasoron.

 

„Jövő héten kész lesz a Fő fasor felújítása” – ezt írta legutóbb közösségi oldalán Mihálik Edvin, aki a többi balos képviselőhöz hasonlóan sürgeti a kampányfelújításokat. Mihálik szerint "előre nem látható műszaki akadályokat" kellett a Szegedi Vízműnek leküzdeni a Fő fasori ivóvízhálózat cseréje során.

Ezzel magyarázza miért is csúszik az újszegedi felújítás fél éve.

A projektet egyébként közel egy éve, 2023. július 24-én kezdték meg, akkor úgy volt, hogy azon év novemberének végére be is fejezik. Végül miután már látták, hogy képtelenek tartani a határidőt, annak lejártának napján frissítették a projekt oldalát. Leírták: „a munkálatokat számos (előre nem látható) akadály nehezítette”, a befejezést az idei év elejére saccolták, nagyjából úgy március végéig.

Novemberből lett 2024. év eleje, majd március, végül június.

 

Az ötéves semmittevést kell leplezni

A kampány egyik leglátványosabb része az útfelújítás. Hirtelen lett pénze az önkormányzatnak a hosszú évek, nem egy esetben évtizedek óta halogatott felújítások elvégzésére. Könnyen találhattak jópár ilyen esetet, helyet, mert borzalmas állapotban vannak a szegedi utak és utcák. Korábban is hangsúlyoztuk, csakúgy mint például tette mindezt Fülöp László polgármesterjelölt is:

 nem a felújítással, hanem annak módjával, indítékával van probléma.

Lehetne sorolni a példákat városszerte: ezek közé tartozott a Széchenyi tér ráncba varrása, ami talán a legnagyobb a közlekedési nehézségeket vonta maga után. Hetekig dugóban álltak az autók a belvárosban, amely teljesen "behalt" a csúcsidőszakokban.

 

A Victor Hugo utca felújítása is hosszú ideje váratott magára. Ahogy közeledtek a választások, végre felújították azt is.

 

Botka szerint a kormány mindent megvon Szegedtől

Öt éven keresztül mást sem lehetett hallani Botka Lászlótól: 

A kormány csak elvesz Szegedtől, nem ad semmit, a városnak nincs pénze.

Jött a kampány és azonnal bizonyult az ellenkezője, nem is egyszer. Kiderült, hogy mégsem üres a város zsebe.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.