Szeged

Az ígéretek helyett megoldásokat hozna Szőregre és Újszegedre Jánossy Kinga

Az ígéretek helyett megoldásokat hozna Szőregre és Újszegedre Jánossy Kinga

Rengeteg évek óta fennálló problémával keresték meg a képviselőjelöltet a választókörzet lakói.

Kibédi Péter
2024. június 7., péntek
Az ígéretek helyett megoldásokat hozna Szőregre és Újszegedre Jánossy Kinga

Az ígéretekből tele van a padlás, a megoldás pedig „hiánycikk” Szeged 19-es választókörzetében. Ezen változtatna Jánossy Kinga.

Határozott elképzelései vannak Jánossy Kingának arról, hogy mit tenne választókörzete érdekében a közgyűlésben

 

Jánossy Kinga a megoldások embere, ha problémát lát, igyekszik megoldani. Éppen ezért is örömmel vállalta a felkérést, hogy elinduljon a június 9-i választásokon a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként a 19-es választókörzetben. Marostő városrészben Szőregen pont olyan képviselőre lenne szükség, aki nem csak ígérget, hanem megoldást hoz.

Egyre többen akarnak váltást és változás Szegeden

A kampányban Botka László több, kormányzati pénzen elkészült beruházást is sajátjaként adott elő. A polgármester megtévesztő kijelentéseit egyre többen veszik észre, és egyre többen teszik szóvá. Ezt Jánossy Kinga is tapasztalta az elmúlt hetekben. „Az elmúlt időszakban nagyon sok értékes és érdekes beszélgetést folytattam a választókörzetemben élőkkel. Többen is elmondták, hogy érzik, látják Szeged fejlődik, épül. Annak ellenére, hogy a polgármester minden építkezés eredményét magához könyveli, a többség tisztában van vele, hogy ez nem így van. Még olyanok is csóválták a fejüket, ha szóba került egy-egy ilyen eset, akik kevéssé kritikusak Botka Lászlóval. Ismerve a kormány hozzáállását, Mihálffy Béla országgyűlési képviselő munkáját, egészen biztos vagyok benne, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet kap Szeged. Azt viszont egyre többen kezdik megérteni, hogy változásra, váltásra van szükség a polgármesteri székben. Biztos vagyok benne, hogy egy haladó szemléletű, a kormánnyal konstruktívan együttműködni tudó polgármester valódi huszonegyedik századi, sikeres várost tudna építeni. A körzetemben is sokan látják Fülöp Lászlót alkalmasnak erre, és én is így gondolom- osztotta meg tapasztalatait Jánossy Kinga.

Ígéret szinte mindenre volt, valódi megoldás szinte semmire

Szőreg és a Marostő városrész lakói arra panaszkodnak, hogy nincsen kellőképpen odafigyelve rájuk, a problémáikra nincs hatékony megoldás. Legtöbbször az ígéretig, de van, hogy még addig sem jutnak. 

A körzetben élőkkel beszélgetve gyorsan kiderült, hogy az elmúlt esztendőkben túl sok minden nem történt. Csak úgy sorolták a megoldásért kiáltó problémákat. 

Ilyen például mindkét városrészben a helyben elérhető szolgáltatások fejlesztése. Kevés élelmiszerbolt van például. Marostő városrészben, a lakosság bevonásával utcáról-utcára át kell néznünk a közlekedést. Évek óta várat magára, a jelenlegi képviselőtől ígéretet kaptak, megoldást egyáltalán, kiesebb-nagyobb balesetek napi szinten történnek, ezért is kell a gyors megoldás”- mutatott rá a képviselőjelölt.

Szőregen hosszú évek óta várat magára a Szerb utca járdáinak teljes megújítása. Természetesen ígéret erre is volt már sokszor, de a munka még a tervezésig sem jutott. „Idősnek, és fiatalnak egyaránt balesetveszélyes a járda. Gyalogosan is nehezen lehet sétálni rajta, ha pedig valaki bottal, mankóval, vagy mozgáskorlátozottaknak épített járművel akarna rajta menni, az szinte lehetetlen, nekik a bicikliutat kell használniuk, ami nem lehet alternatíva. 

Szőreg főutcáját meg kell újítani és ezzel párhuzamosan pótolni kell az útburkolati jeleket az utakon, valamint az elhanyagolt közterületeket is meg kell újítani

- sorolta elképzeléseit Jánossy Kinga.

Jánossy Kinga többször is Fülöp Lászlóval hallgatta meg a választókerületben élők javaslatait, panaszait.

 

Van amikor lehetetlen bejutni Szegedre

Hatalmas bosszúságot okoz a szőregi és a marostői városrész lakóinak,, hogy csúcsforgalomban, Újszeged felől csak hatalmas dugókat végigülve lehet eljutni Szeged belvárosába. Az önkormányzat sokat nem tett azért, felülkerekedjen a problémán, sőt nem egy intézkedésével rontott is a helyzeten. "Egyik legnagyobb kihívás a városba való ki és bejutás csúcsidőben, ez akár 75 percet is igénybe vehet, a mentő, a tűzoltó sem halad ilyenkor ez pedig életveszélyes. A végső megoldás a harmadik híd építése, amit a polgármester hosszú ideje ígérget, amit azonban a kormányzat megelégelt és elkezdett dolgozni a híd megépítésen. A hídhoz kötődő komplex úthálózat-fejlesztést azonban már előbb el lehetne indítani, ha pedig ez megtörténne, akkor az tehermentesítené a 43-as főút városba vezető szakaszát. 

Ha bizalmat kapok a választóktól, ez az egyik első dolgom, hogy megmozduljon valami ebben az ügyben. Tarthatatlan, hogy a tanintézményekbe, munkahelyekre kiszámíthatatlanul lehet csak beérni, vagy onnan hazajutni

- vázolta tervét Jánossy Kinga.

Névjegy 

Dr. Jánossy Kinga 49 éves, Erdélyben, Szatmárnémtiben született, huszonöt éve él Szegeden, két egyetemista fiúgyermek édesanyja. Iskoláit Kolozsváron végezte, majd a Szegedi Tudományegyetemben szerzett gyógyszerész diplomát, később református vallástanári végzettséget is szerzett. Hivatása egyben a hobbija is, gyógyszerészként dolgozik, saját vállalkozást vezet. Gyógyszer házhozszállítással és tanácsadással gondoskodik az idősek és a gyógyszertárba elmenni nem tudó betegek gyógyszerellátásáról. A szegediek a Gyógyszerész a Háznál szolgáltatás keretében találkozhatnak a nevével. Két, nemzetközileg is elismert egészségügyi innováció fűződik a nevéhez.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.