Szeged

Az elsők között lehet Szeged, ahol orosz üzlet nyílik

Az elsők között lehet Szeged, ahol orosz üzlet nyílik

2024. június 5., szerda
Az elsők között lehet Szeged, ahol orosz üzlet nyílik

Tényleg megérkezett Magyarországra az orosz boltlánc és javában készül az első bolt megnyitására. A Mere előtt még rögös út áll, de már vannak konkrétumok is. Sok a bizonytalanság, de nagyon úgy néz ki, hogy versenytársat kap a Lidl és az Aldi - írja a Világgazdaság cikke.


Valóban megjelent Magyarországon és szervezi az első boltja, illetve boltjai megnyitását az orosz kiskereskedelmi lánc, a Mere – értesült piaci forrásokból a Világgazdaság. Hozzáteszik a cikkben: ugyanakkor, hogy sikerül-e a Mere boltnyitása, azt bizonytalanság övezi és jelenleg nem lehet biztosra venni.

Jelenleg két szálon zajlanak az előkészületek.

  •  Összeállították és hamarosan beadják azt a vaskos dokumentációt, amely a boltnyitás engedélyezéséhez szükséges. Erre az úgy nevezett plázastop miatt van szükség, amely alól a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal adhat felmentést. Ők az illetékes szakhatóság a nagyobb kereskedelmi építmények építéséhez, bővítéséhez. A nyár végére születhet döntés, hogy a Mere zöld lámpát kap-e.
  • Zajlanak a tárgyalások a boltok helyszínéül szolgáló ingatlanok bérléséről. A Mere nem akar új üzleteket építeni, hanem már meglévő épületeket alakítana át. Kifejezetten olcsó, de nagy, 1000 négyzetméteres alapterületű csarnokokat keres, amely ideális a raklapos szortiment kihelyezésére.

 

Előbbivel és utóbbival is nehezen haladtak, haladnak, de már vannak konkrétumok. A Világgazdaság információi szerint aláíráshoz közeli a szerződés Budapesten a IV. kerületben, egy újpesti ingatlan bérléséről, ahogy Vácon és Szegeden is. A legnagyobb eséllyel 

az újpesti lehet az első Mere bolt Magyarországon, amely ha minden ütemezetten halad és nincs több késlekedés, még az idén, de közel a 2024-es év végéhez megnyílhat.

A Világgazdaság tudomása szerint a Mere maximum 500 termékes kínálattal fog bírni, ennek 80 százalékát pedig a már jól megszokott magyar beszállítók adják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.