Szeged

Alsóváros is megérdemel egy tanösvényt és rekreációs helyet

Alsóváros is megérdemel egy tanösvényt és rekreációs helyet

Farkas Leventének nagy tervei vannak a Boszorkányszigettel

Kovács György
2024. június 4., kedd
Alsóváros is megérdemel egy tanösvényt és rekreációs helyet

A Belváros közvetlen szomszédságában, az alsóvárosi Boszorkányszigetre kilátogatva az ember jelenleg egy elhanyagolt területtel találkozik, ahol a kitaposott útra több helyen még fák is kidőltek. 

 

Farkas Levente, önkormányzati képviselőjelölt szerint a Boszorkánysziget méltán nevezhető Alsóváros tüdejének, amit egy remek rekreációs központtá lehetne alakítani, egy ártéri pihenőpark és túraútvonal létesítésével. A terület egyszerre lenne alkalmas a belvárosiak és alsóvárosiak számára egy természetközeli kikapcsolódási helyként, valamint egy korszerű lépcső és akadálymentesített lejáró kiépítésével, akár a klinikán lábadozók számára is lehetőséget biztosítana egy idilli helyre való kimozdulásra. 

A biciklisek most is előszeretettel használják a Boszorkányszigetet

- hívta fel a figyelmet a körzet jelöltje, aki szerint a kerékpárosok számára is még népszerűbbé lehetne kialakítani a helyet, többek között egy biciklitúra útvonal létesítésével.

 

A területet jelenleg bombatölcsérek tarkítják, amelyek egy részét a biciklisek használják, másik része pedig már saját élővilággal rendelkezik. Farkas Levente egy történelmi tanösvényt hozna létre ezen világháborús mementók bemutatására - ügyelve az egyes bombatölcsérekben elhelyezkedő élővilág megőrzésére.

A képviselőjelölt szerint a Rotary-Tanösvény és a Gergő liget lehetne a minta, amelyekhez egy hasonlót az alsóvárosiak és a belvárosiak is megérdemelnek.

 

Rotary-Tanösvény és a Gergő liget jelenleg:

 

Boszorkánysziget jelenleg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.