Szeged

Alig szavaznak a Belvárosban (Galéria)

Alig szavaznak a Belvárosban (Galéria)

Kovács György
2024. június 9., vasárnap
Alig szavaznak a Belvárosban (Galéria)

Országos szinten hatalmas a választási kedv, amitől Szeged is alig marad el - egyetlen kivétel van, a 10. választókörzet, ami a Belváros egy jelentős részét és valamelyest Rókust fedi le.

 

Az országos részvételi arány 42,04 százalék, Szegeden pedig 40,06 százalék. A 10. választókörzetben viszont nagyon nem sikerült mozgósítani az embereket, 15 órakor csupán a választásra jogosultak 31,43 százaléka járult az urnákhoz. Különösen kirívó a belvárosi 410. számú szavazókör, ahol 23,45 százalékos az arány. Több szegedi választókörzetben ennek már a kétszeresénél tartanak.

A választókörzetben egyébként a DK-s alpolgármester, Binszki József, a kormánypárti Balogh Bence, a mi hazánkos Makovi Mária és a kutyapártos Garab Edit mérkőzik meg egymással.

A körzetnek a szöges ellentéte az újszegedi 18. választókörzet, ahol 45,79 a részvételi arány, ahol a 418. számú választókör 49,38 százalékkal a legaktívabb. Itt a független Joób Márton kihívója a momentumos Körmendi Zoltán, a kormánypárti Árgyelán Ferenc és a kutyapártos Nagy Ferenc.

 

Belváros jelenleg:

 

Szemben Újszegeden folyamatosan szavaznak:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.