Szeged

A Szabadság téri munkálatokat el sem kezdték, pedig már be is kellett volna fejezni

A Szabadság téri munkálatokat el sem kezdték, pedig már be is kellett volna fejezni

Csak látványterveket kaptak az alsóvárosiak

Kovács György
2024. június 5., szerda
A Szabadság téri munkálatokat el sem kezdték, pedig már be is kellett volna fejezni

"A közösség megérdemli, hogy ezt a teret felújítsuk, hiszen már nagyon régi vágya sokaknak" - fogalmazott tavaly a Szabadság térrel kapcsolatban az önkormányzati TV-nek Kovács Tamás alpolgármester, aki egyben a Belváros és Alsóváros képviselője. Azonban az alsóvárosiak hiába várnak régóta a beruházásra, csak látványterveket és beteljesítetlen ígéretet kaptak.

Az önkormányzat által készített látványterv, ahogy jelenleg ki kéne néznie a Szabadság térnek.

 

A baloldali városvezetés szokásához híven próbált mindent megígérni: modern rekortán futókört, közvilágítást a tér területén, multifunkciós sportpályát, ahol lehetne kosarazni, teniszezni, kézilabdázni, streetballozni, lábtengózni, tollasozni, valamint a szebb napokat megélt focipálya rendbetétele is a projekt részét képezte. Kovács Tamás decemberben azt állította, a tervezési fázist január végéig befejezik, a kivitelezésre pedig további 3-4 hónapot mondott - úgy tűnik, a gazdasági alpolgármester vagy nem bírta kigazdálkodni az összeget, vagy mégsem érzi úgy, hogy körzete ezeket a fejlesztéseket megérdemelné. Kovács Tamás most még azzal sem védekezhet, hogy nem jött valahonnan pénz, mivel az egész beruházást 100%-os önkormányzati forrásból hirdette meg a tavalyi lakossági fórumon.

Kérem a városvezetést, hogy legalább azokat a fejlesztéseket csinálják meg, amiket megígértek. Ne halasszák el a következő választás hajrájára

 - fogalmazott lapunknak Farkas Levente.

Továbbra is salakpálya van rekortán helyett, ami egy kis szél hatására hatalmas porral teríti be a játszóteret.

 

A körzet Fidesz-KDNP által indított képviselőjelöltje kiemelte, amennyiben megkapja a bizalmat a választóktól, mindenképpen lobbizni fog mind a közvilágítás megvalósításáért, hogy a késő délutáni órákban is használni lehessen a teret, mind a salakos pálya rekortán futókörre való cseréjéért, ami nem porol és biztonságosabb is. 

Ahogy a város más területei, úgy Alsóváros is megérdemel egy ilyen fejlesztést.

 

Tragikus állapotban a focipálya

A kapu előtt méretes gödör tátong, amit még fű sem fed, a kapun pedig háló sincs.

 

Farkas Levente szerint a focipálya rendbetétele nem csak a gyerekek, de a felnőttek örömét is szolgálná, valamint kispályás focimeccsek rendezésével a város akár bevételre is szert tehetne.

A képviselőjelölt arra kéri a városvezetést - ha az önkormányzat nem képes rá - akkor vegyék fel a kapcsolatot az MLSZ Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatóságával, hogy segítsenek kialakítani egy jó minőségű focipályát, ahogy azt például Tápén is tették.

Itt valamikor komoly, megyei bajnoki meccseket játszottak. Ma ez már sajnos elképzelhetetlen

- jegyezte meg a körzet jelöltje.

 

Felelevenítené az Alsóvárosi Napokat

Farkas Levente fontosnak tartja a közösségépítést, valamint az alsóvárosi tudat erősítését, ezért a Szabadság téren újjáélesztené az Alsóvárosi Napokat, ami szerinte egyben jó alkalom lenne arra is, hogy az Alsóvárosra újonnan beköltözők és a régi lakók megismerjék egymást. 

A képviselőjelölt az Alsóvárosi Napok visszavezetésével kapcsolatban már egyeztetett Szalay-Bobrovniczky Vincével, a Miniszterelnökség, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával, aki támogatásáról biztosította Farkas Leventét.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.