Szeged

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén visszatér a kánikula

2024. június 27., csütörtök
A hétvégén visszatér a kánikula

Péntek délután még többfelé lehet zápor, felhőszakadással kísért zivatar, de a hét végén már csak elvétve kell erre készülni. Visszatér a kánikula, és a sok napsütés mellett vasárnap már 31-37 Celsius-fok között alakulnak a maximumok - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 

Pénteken a reggelre képződött pára, köd megszűnik, a rétegfelhőzet szakadozik és ismét egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés a napsütés mellett. A déli óráktól újra nő a záporok, felhőszakadással kísért zivatarok esélye, amelyek legkevésbé a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínűek. Este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27-32 fok között valószínű.

Szombaton napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Északkeleten, keleten helyenként, másutt legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum általában 16-22, a maximum-hőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap is napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel és inkább csak északon, északnyugaton valószínű néhol zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a délkeleti, majd délnyugati szél. A hajnali 17-23 fokról 31-37 fok közé melegszik fel a levegő.

Szegeden a hétvége folyamán 33, illetve 36 fok lesz.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.