Szeged

Világpremier a Szegedi Dómban

Világpremier a Szegedi Dómban

2024. május 22., szerda
Világpremier a Szegedi Dómban

Maestro Ács János, Pavarotti és a Három Tenor világhírű karmestere vezényli május 27-én, 19:30 órai kezdettel, a világon először a Szegedi Dómban bemutatásra kerülő Perosi–Acs Krisztus oratóriumát.

 

Don Lorenzo Perosi, Krisztus életét hűségesen követő hét, egyenként teljes estét betöltő, összesen 13 órás zenei anyagát Davide-Kristof Acs dolgozta fel, dramaturgiai szerkesztésében egy 80 percnyi, új mű született, amelyben a megváltás elbeszélése három jelenetben és hét képben fogalmazódik meg.

A Krisztus oratórium a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus, valamint olyan kiváló előadóművészek előadásában kerül közönség elé, mint Molnár Levente – bariton, Kolonits Klára – szoprán, Kriszta Kinga – szoprán, Zemlényi Eszter – szoprán, Antoni Norbert – bariton, Kovács Gábor – tenor és Kautzky Armand – színművész.

A világpremieren Jafet Ramon Ortega Trillo Apa, O.S.A. a vatikáni Szent Anna Pápai Plébánia alelnöke, a Szent Péter-bazilika zenei Kápolnamestere képviseli a Vatikánt. Az előadás a Filharmónia Magyarország szervezésében, a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál záróeseménye lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.