Szeged

Tűzoltóknak álltak a szegedi gyerekek

Tűzoltóknak álltak a szegedi gyerekek

2024. május 26., vasárnap
Tűzoltóknak álltak a szegedi gyerekek

Négyszázhat helyszínen várta a gyerekeket a katasztrófavédelem az idei gyereknapon, köztük a szegedi Napos úti tűzoltólaktanyában is.

Fotó: DM/Török János

 

Ahogy minden évben, a tűzoltók a mostani gyereknapon is kinyitották a laktanya kapuját, és mindenkit beengedtek. Molnár Krisztina, a vármegyei igazgatóság szóvivője a Délmagyarnak elmondta, hogy egyelőre nem tudja, mennyien lehettek a laktanyában, de első ránézésre minden korábbi rekord megdőlt.

És ez nem túlzás, tényleg szinte egy gombostűt is alig lehetett leejteni, így minden bizonnyal ez volt a legnépszerűbb gyereknapi program vasárnap Szegeden - írja a Délmagyar.

A tűzoltók szinte mindent megengedtek a gyerekeknek, természetesen a legszigorúbb biztonsági előírások betartása mellett.

A gyerekek jellemzően szüleikkel, nagyszüleikkel jöttek, sokan tűzoltóruhában, sisakban érkeztek, de akin nem volt egyenruha, az is felpróbálhatott egyet, amiben aztán örömmel fotózkodtak, ültek be az autókba. Ezen a napon mindent lehetett, tűzoltóautóra mászni, málhateret szemlélni, magasból mentő kosarában utazni, vízsugárral célba lőni, tömlőt gurítani, szelfizni a járművekkel, tűzoltókkal

 – mondta Molnár Krisztina.

A teljes cikk itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.