Szeged

Szívszorító részletek derültek ki a verőcei hajóbalesetben eltűnt 19 éves fiúról

Szívszorító részletek derültek ki a verőcei hajóbalesetben eltűnt 19 éves fiúról

Az egyik áldozattal az iskolából ismerték egymást, pár hete még díjat vehetett át.

2024. május 21., kedd
Fotó: Délmagyarország/Török János
Szívszorító részletek derültek ki a verőcei hajóbalesetben eltűnt 19 éves fiúról

Reggel nyolckor megemlékezéssel kezdődött a tanítás a szegedi Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban. Az iskola két diákja is azon a hajón utazott, ami a hétvégén balesetet szenvedett - írja a Délmagyar.

A most eltűnt fiatal pár hete még díjat kapott.  Fotó: Délmagyarország/Török János.

 

Folyamatosan derülnek ki az újabb és újabb részletek azokról a fiatalokról, akik a szombat éjszaka Verőcénél elsüllyedt motorcsónakon utaztak a Dunán. Mint azt mi is megírtuk, az egyik áldozat, akinek a holttestét is megtalálták, egy 20 éves lány volt, B. Boglárka egy Pest vármegyei erdészeti technikumban tanult.

A dévaványai Varga Márton is ugyanennek az erdészeti szakközépiskolának a tanulója volt, tanulmányai során pedig kimagasló teljesítményt nyújtott. Olyannyira, hogy nem sokkal a tragikus baleset előtt hatalmas elismerést kapott az intézményétől: április utolsó hetében megkapta az iskola legkiválóbb tanulójának járó díjat.

Akkor nagyon sok időm volt otthon. Egy abszolút alapgépem van, azzal kezdtem el fotózgatni, ami nagyon sok időmet elvette. Volt olyan, hogy betelefonáltam az osztályfőnöknek, hogy nem tudok menni órára, mert kint ülök a nádasban és várom a kacsákat, hogy leszálljanak a vízre. Ezt mondanám hobbimnak, meg a vadászatot, de az meg ugye számomra nem hobbi, hanem egy életvitel, egy életforma

 – mondta az iskolai elismerés átvételekor a Délmagyarországnak.

A sok tanulás után most pont egy nyugodtabb időszakát töltötte a fiatal diák, ezekben a hetekben akart kikapcsolódni a fárasztó féléves és a tanulmányi versenyekre való felkészülése után. A hajón ülő, már megtalált áldozattal, a 20 éves B. Boglárkával is az iskolából ismerték egymást. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.