Szeged

Szegednek is érdeke együttműködni a vármegyei közgyűléssel

Szegednek is érdeke együttműködni a vármegyei közgyűléssel

Erős vármegyei listát állított össze a Fidesz-KDNP

Kibédi Péter
2024. május 28., kedd
Szegednek is érdeke együttműködni a vármegyei közgyűléssel

Erős, a település vezetésben és fejlesztésben jártas polgármesterek, alpolgármesterek, az önkormányzatiságban jártas várospolitikusok alkotják a Fidesz-KDNP vármegyei listáját. A listavezető Nagy Attila Gyulával, Üllés polgármesterével a vármegyei közgyűlés terveiről és feladatairól beszélgettünk.

Nagy Attila Gyula a településfejlesztésre és a diplomáciai kapcsolatok építésére tenné a hangsúlyt a következő öt évben

 

A Fidesz-KDNP vármegyei listáját Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere vezeti, aki jelenleg is tagja a vármegyei közgyűlésnek. Lapunk kérdésére elmondta, hogy a lista első helyén az ő neve szerepel, aminek technikai oka is van, illetve ez adja magát, miután választmányi elnökként is dolgozik. Mint mondta, egyelőre nem pozíciókat, hanem munkát és feladatot osztanak a kampányban, az elnököt később választják meg. 

Jól ismert, településfejlesztő polgármesterek, alpolgármesterek neve szerepel a listán, akikkel közösen tudunk dolgozni egy izgalmasnak mutatkozó időszakban

- monda a listáról Nagy Attila Gyula.

A megyei jogú városok kivételével június 9-én a vármegyei közgyűlés listájára is szavazhatnak a választópolgárok. Vármegyénkben erre Szeged és Hódmezővásárhely kivételével minden településen lesz lehetőség. A vármegyében négyszázezer alá csökkent a lélekszám, ezért az eddigi húsz helyett tizenkilenc képviselő lesz tagja a közgyűlésnek.

Szegedi önkormányzati képviselő is a listánkon

A vármegyei lista összeállításánál fontos szerepet játszott az, hogy tapasztalt, rutinos és szakmailag erős jelölteket ajánljanak a választok figyelmébe. A listát böngészve ez sikerült is, említsünk néhány nevet: Bozó Zoltán, Szentes polgármesterjelöltje, Csongrádról Gyovai Gáspár, a kisteleki polgármester, Nagy Sándor, Makóról Mágori András és Mórahalomról Nógrádi Zoltán. Új jelölt a vármegyében Haág Zalán, aki KDNP-s képviselőként dolgozott a szegedi közgyűlésben, ő szinte biztos befutó helyet kapott. „Abban bízunk, hogy a korábbi választásokhoz hasonlóan megkapjuk a választók bizalmát, továbbra sem lesz koalíciókényszere a Fidesznek és a KDNP-nek, és így tudják folytatni azt a munkát, amit korábban elkezdtek”- summázta a listaállítást Nagy Attila Gyula.

Településfejlesztés és kapcsolatépítés

A fókuszban továbbra is a településfejlesztés és a pályázatok koordinálása lesz majd, de a diplomáciai kapcsolatok ápolására is hangsúlyt helyeznek. A meglévő diplomáciai kapcsolatok ápolása mellett új, például kínai kapcsolatokat is szeretnénk építeni. 

Óriási gazdasági potenciál van abban, hogy a BYD autógyár Szegedre települ. Ez nemcsak Szegedet hanem az egész vármegyét érinti, biztos vagyok abban, hogy a vármegye mind a négy választókerületéből járnak majd a gyárba dolgozni az emberek, nekünk ennek a koordinálásában is lehet szerepünk. De ez a kapcsolat a gazdaságon túlmutat, az oktatás, a kultúra is lendületet kaphat, de a lehetőségek kihasználásához nyitnunk kell

– fejtette ki Nagy Attila Gyula.

 

Szegednek is érdeke az együttműködés

A vármegyei közgyűlés kormánypárti vezetése keresi a lehetőséget és a kapcsolódási pontot a vármegye legnagyobb településével, Szegeddel. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Botka László vezette város egyáltalán nem nyitott a közös gondolkodásra. „Erősen fogok fogalmazni, de engem nem érdekel ilyen szempontból, hogy ki Szeged város polgármestere. 

Szegednek kötelezettségei vannak megyei jogú városként, hiszen itt vannak a hivatalok, itt vannak a kulturális intézmények, itt van bevásárlóközpont, itt van a gazdaság motorja. Nagyon nem mindegy, hogy mekkora a gazdasági agglomerációs gyűrűje Szegednek. Tudomásul kellene vennie a szegedi városvezetésnek, hogy a város egy vármegyével karöltve fejlődhet, és ez a kormány gazdasági beruházásainak köszönhetően hatványozottan így lesz”

- mutatott rá Nagy Attila Gyula. Hozzátette, hogy a kormányhivatallal kitűnő a kapcsolatuk, közösen is azon dolgoznak, hogy a települések minél jobb helyzetbe kerüljenek, minél jobban működjenek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.