Szeged

Polner Eörs: javítani kell a móravárosiak és alsóvárosiak komfortérzetén

Polner Eörs: javítani kell a móravárosiak és alsóvárosiak komfortérzetén

Tősgyökeres szegedi képviselőként szeretne változtatni választókerülete és a város működésén

Kibédi Péter
2024. május 15., szerda
Polner Eörs: javítani kell a móravárosiak és alsóvárosiak komfortérzetén

Polner Eörs tősgyökeres szegedi, évek óta a közigazgatásban dolgozik, rengeteg szállal kötődik Alsóvároshoz és Mórvároshoz. Éppen ezért örömmel fogadta el a Fidesz-KDNP felkérését, hogy a június 9-i választásokon induljon el az 5-ös választókörzet, Móraváros és Alsóváros jelöltjeként.

Polner Eörs jól ismeri választókörzetét, így az ott élőkkel közösen hatékonyan tud javítani a mindennapokban sokat jelentő problémák megoldásában

 

Kevés olyan önkormányzatiságban jártas képviselőjelölt indul Szegeden, mint Polner Eörs. A Fidesz-KDNP jelöltje korábban dolgozott jegyzőként, majd a kormányhivatalnál volt főigazgató, jelenleg pedig a vármegyei közgyűlés alelnöke.

Alsóvárosi kötődés

Polner Eörs úgy véli, hogy Szeged egyik legfontosabb része Alsóváros. Született szegediként jól ismeri a legszögedibb szögedi, Bálint Sándor a város életére kiemelkedő hatással bíró munkásságát. „Már a kilencvenes évek előtt is közismert volt a keresztény közösség körében Bálint Sándor tevékenysége. Ő Alsóvároshoz kötődött, és magam is rendszeres látogatója voltam a Mátyás téri templomnak. Lenyűgözött az a történelmi környezet, a ferences hagyomány, ami igazából egész Alsóvárost áthatotta. Ez az a szellemiség, ami igazi meghatározó szegediség, és ez az amit mi magunkban hordozunk és továbbadunk. Hosszú ideje kötődöm ehhez a városrészhez és ahhoz a szellemiséghez, amit itt kaptam”- mesélte Polner Eörs.

Mindkét településrészen van feladat bőven

Polner Eörs jól ismeri a 5-ös választókerület, azaz Móraváros és Alsóváros problémait, de az elmúlt hetekben a városrészek lakói is megerősítették abban, hogy bőven van mit tenni azért, ami javítja az ott élők közérzetét. 

Ezek a városrészek is távol esnek a belvárostól, így a kampány látványos útfelújításai csak alig érték el a két városrészt. Az utak javítása, a legkisebb utcákban is elengedhetetlen, ezeket feltétlen meg kell oldani. 

Még mindig akadnak olyan busz- és villamosmegállók ebben a körzetben is, amelyek nem fedettek. Jó lenne minél több fedett megállót építeni, ami növeli az emberek komfortérzetét”-sorolta Polner Eörs. Hozzátette, hogy szembetűnő ezekben a városrészekben is, ami a város több pontjára is igaz: rendkívül elhanyagoltak a zöld felületek, amin szintén változtatni kell.

Bár a Cserepes sori piac papíron Móravároshoz tartozott, a terület sorsa mindenkit érdekel Szegeden. 

Már öt éve, hogy Botka Lászlóék bezárták a szegediek »olcsó piacát«. Azóta a terület az enyészeté lett, nem történt vele semmi, az ott élők arra panaszkodnak, hogy egyre több rágcsáló telepszik meg ott. Az önkormányzat hallgat, nem tudni, hogy ezzel az értékes szegedi vagyonelemmel mi a célja. Sürgősen lépni kell ebben az ügyben is”

- figyelmeztet a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

Polner Eörs évek óta dolgozik a közigazgatásban, az önkormányzatiságban jártas, ami komoly segítséget nyújthat a következő öt éves képviselői munkájában

 

A Kálvária tér visszakaphatja régi arcát


Említettük már feljebb, hogy elhanyagoltak Szeged zöld felületei. Az egyik ilyen méltatlanul elhanyagolt terület a Kálvária tér. A szegedi polgári oldal évek óta próbálja elérni az eredeti állapotot. 

Szeretnénk elérni, hogy a Kálvária téri kápolna és a stációk a következő ciklus alatt kerüljenek vissza eredeti helyükre. 

Ezt a kommunizmusban rombolták le, a stációkat beszorították a templom kerítésein belülre, eredeti méltóságában szeretnénk visszaadni a szegedi polgároknak”- jelentette ki Polner Eörs.

Névjegy

Polner Eörs 59 éves Szegeden született, itt él a feleségével, dr. Polnerné dr. Svecz Mónikával aki ügyvédként dolgozik. Két felnőtt lánya van, Krisztina, jogászként dolgozik Budapesten, és Eszter, aki a Képzőművészeti Egyetemen festőművész hallgatója. Szegeden végzett 1992-ben a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtumányi Karán jogászként. Azóta dolgozott jegyzőként, jogtanácsosként és ügyvédként. 2010-től négy évig a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója volt. Ebben az időszakban alakították ki a vármegye egységes közigazgatását és a kormányablakok rendszerét. Jelenleg a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés alelnöke, ahol terület- és településfejlesztéssel foglalkozik, és a KDNP vármegyei elnöke.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.