Szeged

Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

2024. május 9., csütörtök
Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

Félszáz csoport, több mint ezernégyszáz gyermek részvételével kezdődik el pénteken délután a 32. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden.


 

A fesztivált több mint három évtizede azzal a szándékkal hívták életre, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a kisebb Csongrád megyei néptánc csoportoknak. A rendezvény azonban néhány év után jelentősen bővült, ma már az ország minden részéből és a határon túlról is érkeznek Szegedre a fellépők színvonalas produkcióikkal.

A pénteken, szombaton és vasárnap a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezett hat bemutató előadáson 51 tánccsoport hatvan koreográfiát mutat be, a résztvevő gyermek és ifjúsági táncosok száma meghaladja az ezernégyszázat.

A produkciókat neves néptáncpedagógusokból álló zsűri értékeli. A zsűri véleménye alapján állítják össze a két vasárnapi gála programját is, melyen hét-nyolc produkciót láthat majd a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.