Szeged

Napsütésben, nyárias időben élvezhetjük a hétvégi szegedi programokat

Napsütésben, nyárias időben élvezhetjük a hétvégi szegedi programokat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 25., szombat
Napsütésben, nyárias időben élvezhetjük a hétvégi szegedi programokat

Nagy változások nem történtek az időjárási helyzetben, így továbbra is kedvezőek a feltételek a záporok, zivatarok kialakulására, bár Szegeden kicsi az esély.

 

Általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Alföldön délutánra kiszárad a légkör, a gomolyfelhők feloszlanak. Zápor, zivatar nagyobb számban a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki, néhol heves zivatar sem zárható ki. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a maximum hőmérséklet 27 fok lesz szombaton. Ez az idő nagyon kedvez a kültéri szegedi programoknak. A Dóm téri kavalkád elkezdődött tegnap, a Hídivásár ma veszi kezdetét, a borfesztivál pedig továbbra is tart.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.