Szeged

Mocselini Rudolf: Meg kell őrizni Tápé karakterét és közösségét

Mocselini Rudolf: Meg kell őrizni Tápé karakterét és közösségét

A 7-es választókörzet jelöltje a település fejlődését a helyi közösséggel egyeztetve képzeli el

Kibédi Péter
2024. május 21., kedd
Mocselini Rudolf: Meg kell őrizni Tápé karakterét és közösségét

Mocselini Rudolf neve jól ismert Szegeden. Rengeteg, a mai napig sikeres rendezvényt indított útjára Szegeden, tervezte, szervezte, majd egyszer csak a város kiszorította a saját programjaiból. Tápén él, így amikor felkérték, hogy legyen képviselőjelölt a június 9-i választáson, örömmel mondott igent.

Mocselini Rudolf hisz a közösség erejében, ezért a helyiekkel építeni, fejlesztené Tápét

 

Mocselini Rudolf egy rövid serdülőköri kitérőt leszámítva Szegeden élt és dolgozott egész életében. Évek óta Tápén lakik családjával, így tökéletesen tisztában van a településrész problémáival. Ezért is vállalta örömmel a Fidesz-KDNP felkérését, hogy induljon képviselőként a 7-es választókerületben, azaz Tápén.

A város kirakta a saját rendezvényeiből
 

Mocselini Rudolf munkája által folyamatosan ott volt a szegedi közéletben, ötletei, felépített rendezvényei a város legnépszerűbb eseményeivé váltak. Ha valaki nem találkozott vele személyesen, munkáját egészen biztos ismeri, elég csak a Dóm téri adventet, vagy a Hidivásárt említeni. A rendezvényszervező sokáig együtt tudott dolgozni a szegedi városvezetéssel, majd Botka Lászlóék szisztematikus munkával kirakták a saját rendezvényeiből. „Szerettem volna, ha a város támogatja a rendezvényeimet, de erre nem mutattak hajlandóságot, azt viszont elvárták, hogy a saját pénzemen csináljam az egészet. Életképes, működőképes és a városnak bevételt jelentő tervekkel érkeztem, és odáig jutottam, hogy mára minden általam indított városi rendezvényből kiraktak-mondta lapunknak Mocselini Rudolf. Hozzátette, hogy elképzelései a továbbiakban is segíthetik a város kulturális fejlődését. Fontosnak tartja, hogy a város szabadtéri rendezvényei ne csak a tömegigényt szolgálják ki, hanem értékteremtés mellett formálja is a közönségét.

Meg kell őrizni Tápé karakterét és közösségét


Tápén egy összetartó, egymást támogató közösség él, és ezt Mocselini Rudolf is tapasztalja nap, mint nap. A városrész történelme és hagyománya gazdag, sok tekintetben kiaknázatlan, nem szabad mindezt veszni hagyni. 

Fontosnak tartom Tápé hagyományainak, közösségének, identitásának erősítését olyan rendezvényekkel, melyek a városrész régmúltban meglévő ismertségét, megmaradását segíti

-vázolta elképzeléseit a képviselőjelölt.

Tápé infrastrukturális problémáinak, fejlődésének megoldása a kötelező feladatok közé tartozik, amely folyamatos figyelmet és együttműködést igényel a település lakóival. „Ahhoz, hogy Tápé élhető maradjon, megőrizze történelmi karakterét, folyamatosan tenni kell. A köztereket folyamatosan gondozni kell, és a városrész fejlődésében, például az új lakóépületek kialakításakor figyelembe kell venni az itt élők elképzeléseit és igényeit. 

Számomra hangsúlyos az, hogy az itt élők ne csak szomszédok legyenek, hanem egy erős, összetartó közösséget tudjunk felépíteni, hiszem, hogy az identitásunkat meg kell erősíteni

-fejtette ki Mocselini Rudolf.

A képviselőjelölt azt szeretné, ha az itt élők nem csak szomszédok lennének, hanem egy erős, összetartó közösséget alkossanak

 

Kerékpárral Tápéra

Közkedvelt kirándulóhelye a szegedieknek Tápé, a Tömörkény üdülőtelep, a Sárga. Sokan kerékpárral indulnak ide egy rövid túrára, azonban ezt nem védett útvonalon, azaz nem kerékpárúton tehetik meg. 

Be kell kapcsolni Tápét a szegedi kerékpárút hálózatba, amit a településrészen is fejleszteni kell. 

Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a töltést milyen formában lehet kerékpárral biztonságosan járhatóvá tenni”- mondta Tápé képviselőjelöltje.

Névjegy

Mocselini Rudolf 62 éves, harmincöt éve a Fidesz tagja. Négy gyermek édesapja. Rendezvényszervező, több szegedi rendezvény megálmodója és felépítője volt. Elsőként vállalta a hazai kézművesség piacvédelmét az "egzotikus" termékekkel szemben. Rendezvényei és a közösségépítő munkája országos hírűek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.