Szeged

Megszüntetné a napi bosszúságot okozó hibákat Kohári Nándor

Megszüntetné a napi bosszúságot okozó hibákat Kohári Nándor

Petőfitelep, Baktó és Fodorkert lakóinak komfortérzetét javítaná a képviselőjelölt

Kibédi Péter
2024. május 28., kedd
Megszüntetné a napi bosszúságot okozó hibákat Kohári Nándor

Rutinos, az önkormányzatiságban jártas, a szegedi közéletet évek óta képviselőjelöltet indít a 11-es választókörzetben, azaz Petőfitelep, Baktó és Fodorkert városrészekben a Fidesz-KDNP. Kohári Nándor tizenkét év után indul újra a választáson, a felkérést azért fogadta örömmel, mert úgy érzi, komoly szemléletváltásra van szükség Szeged irányításában.

A kampányban rengeteg ötletet és kérést fogalmaztak meg a városrészek lakói Kohári Nándornak

 

Kohári Nándor neve városszerte ismert. Közösségszervező, közösségépítő munkássága évtizedek óta színesíti Szeged mindennapjait. Az önkormányzatiságban is komoly tapasztalata van, 1998-től négy évig a megyei közgyűlés, majd 2002-től tizenkét évig a városi közgyűlés képviselőjeként dolgozott. Azért vállalta el a Fidesz-KDNP felkérését, és indul a 11-es választókörzetben képviselőként, mert ő is úgy érzi, hogy Szeged nem használja ki a lehetőségeket, éppen ezért szemléletbeli változásra van szükség.

A közösség építő ereje

Igazi, tanáremberhez illő energiával dolgozik Kohári Nándor szűkebb és tágabb lakóközösségéért. A képviselőjelölt több civil szervezet, például a Rákóczi Szövetség szegedi szervezete, Tiszatáj Intézet, Szegedi Tudósklub tagja és mozgatórugója. Az elmúlt évtizedben olyan, ma már országos hírű, Szeged jó hírét messzire vivő eseményeket indított útjára, mint a Nándorfehérvári-nap, vagy a Tisza-parti Szent István Népünnepély. A közösségépítő rendezvények mindig esélyt kínálnak ara, hogy a résztvevők beszélgessenek, közösen gondolkodjanak, ami a város fejlődését, épülését segítheti elő. Éppen ezért szükséges és fontos a tömegrendezvények mellett kisebb, értékteremtő eseményeket is útjára indítani. „A közösségért végzendő munka és a közéleti feladatellátás mindig érdekelt. Úgy érzem, hogy városunk még mindig lehetőségeink alatt teljesít. Hiszem, hogy egy eredményes csapat tagjaként lakókörnyezetünkért és Szegedért még több eredmény elérhető”-mondta lapunknak Kohári Nándor.

Javítani kell a komfortérzeten

A 11-es választókörzet, azaz Petőfitelep, Baktó és Fodorkert többnyire kertvárosi jellegű városrésze Szegednek. Egyik sajátossága ezeknek a területeknek, hogy a járdák jelentős része két sorban lerakott beton járdalapokból került kialakításra. A hosszú évtizede lerakott lapok mára elmozdultak, több helyen balesetveszélyesek, télen, a jegesedés idején nehezen takarítható, az épületek szigetelését is megbontják, ami miatt vizesednek.

Az itt lakók nagyon szeretnének ezen változtatni, de hiába jelezték a problémát, nem született megoldás. A tulajdonosokkal közösen kell kidolgozni egy járda rekonstrukciós programot, amelyben javaslatot teszünk a járólapos szakaszok kiváltására

- fogalmazta meg céljait Kohári Nándor. Hozzátette, hogy amennyiben az utcai közössége ragaszkodik a megszokott járólapos járdakialakításhoz, akkor annak felújítását kell megoldani.

A választókerület minden szegletében akad olyan terület, ami rengeteg bosszúságot okoz a helyieknek, és hiába kérik a változást, süket fülekre talál. Ilyen a Délceg utcai buszforduló körüli füves területek díszfákkal, díszcserjékkel történő parkosítását, a Bika-tó és környezetének rendbetétele, a Tátra téri templom előtti tér felújítása, de lakossági igény van egy közeli zárt kutyafuttató kialakítására is. 

Ezek kevés anyagi ráfordítással, kis odafigyeléssel, sőt a közösség bevonásával azonnal megvalósítható tervek. Az itt lakóknak az ilyen kisebb-nagyobb problémák napi szinten okoznak bosszúságot, csökkenti a komfortérzetet. Amennyiben bizalmat kapok, gyors és hatékony változás lesz, így például kialakítunk egy olyan felületet, ahol azonnal jelezhetik ezeket a problémákat, és arra választ, rövid időn belül pedig megoldást kapnak

-mondta a képviselőjelölt.

Kohári Nándor és Fülöp László polgármesterjelölt is a közösség építő erejében hisz

 

Legyen igazi központ a Fő tér

Petőfitelep központja, csak a nevében Fő tér. Sem esztétikailag, sem funkcionálisan nem felel meg egy modern városrészközpontnak. Ezt a kopár, cseppet sem vonzó teret szeretné értékes közösségi térré fejleszteni a képviselőjelölt. „Petőfitelep főterének arculata nem felel meg egy modern városrészi központtal szemben támasztott követelményeknek. Tipikus szocialista-realista stílusa jellegtelen és lehangoló, semmiben sem kapcsolódik a szilléri hagyományokhoz. 

Indokolt lenne a tér funkcionális újragondolása és építészeti újra tervezése, egységesebb, a városrészi hagyományokhoz, általában a szegedi hagyományokhoz jobban igazodó építészeti megoldásokkal

- vázolta terveit Kohári Nándor.

Névjegy

Kohári Nándor 48 éves földrajz-történelem szakos középiskolai tanár. A közéleti szerepvállalás nem idegen tőle, 1998-2002-ig a megyei, majd 2002-2014-ig a városi önkormányzati képviselője volt. Jelenleg is aktívan tevékenykedik, több civil szervezet tagja, és szegedi rendezvény szervezője, közreműködője. Szenvedélye az olvasás, több mint kilencezer kötetes könyvtára van otthon.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.