Szeged

Kétpúpú tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban (videó!)

Kétpúpú tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban (videó!)

2024. május 4., szombat
Kétpúpú tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban (videó!)

Május 1-én látta meg a napvilágot az állat.

 

Böbe, a tevekanca már gyakorlott szülőként gondozza legújabb kicsinyét, amelynek felcseperedését Látogatóink is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - írják a Szegedi Vadaspark Facebook oldalán.

A kétpúpú tevék csikói fejletten születnek és már párórásan lábra állnak, most is ez történt, így az őket figyelemmel kísérő gondozóik megnyugodhattak. A Szegedi Vadasparkban tartott kétpúpú tevék háziasítottak. A súlyosan veszélyeztetett vad kétpúpú tevékből mára már ezernél is kevesebb egyed él a természetben: Mongólia és Északnyugat-Kína sivatagos területein.

 Csakúgy, mint vad őse, a háziasított teve is jól alkalmazkodott a szélsőséges időjárási viszonyokhoz, így a szélsőséges hideget és meleget, a szárazságot egyaránt jól tűrik. Pont ez idő tájt vedlik le a téli bundájukat, a szőrcafatok miatt sokszor betegnek gondolják őket ilyenkor a látogatók, pedig csak készülnek a nyárra.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.