Egyház

Itt tartanak ünnepi liturgiát az egyházi vezetők

Itt tartanak ünnepi liturgiát az egyházi vezetők

2024. május 18., szombat
Itt tartanak ünnepi liturgiát az egyházi vezetők

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

 

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét vasárnap fél 11-kor.

Steinbach József püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap reggel 9-kor a balatonfűzfői, fél 11-kor a balatonalmádi református templomban hirdet igét.

Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap 11 órakor tart istentiszteletet a budavári evangélikus gyülekezet Bécsi kapu téri templomában.

A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, amikor a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.