Szeged

Joób Márton: Huszonkét év Botka-korszak után egy friss, új irányt kell adnunk a városunknak

Joób Márton:  Huszonkét év Botka-korszak után egy friss, új irányt kell adnunk a városunknak

A szegedi családok vannak fókuszban a független polgármesterjelölt programjában.

Kibédi Péter
2024. május 25., szombat
Joób Márton:  Huszonkét év Botka-korszak után egy friss, új irányt kell adnunk a városunknak

Programot hirdetett Joób Márton, Szeged független polgármesterjelöltje. Az előző ciklust még Botka László legbelsőbb bizalmasainak egyikeként kezdő, majd a büntetőügye miatt kegyvesztetté váló és munkáját függetlenként folytató önkormányzati képviselő szerint Szegeden változásra van szükség.

Joób Márton független polgármesterjelöltként, illetve Újszegeden képviselőjelöltként is indul, ahogy felesége, Joób Dóra is a is választók bizalmát kéri Újszegeden

 

Joób Márton programjának sarkos pontja a családok támogatása. 

A családok támogatása számomra kiemelten fontos terület, mert az erős családok alkotják egy erős társadalom alapját

- írta a tizenegy gyermekes édesapa, aki éppen ezért programjában azt írta, hogy 50 ezer forintra emelné az iskolakezdési támogatást.

 

Vonzóvá tenné a várost a fiataloknak

Kiemelten fontosnak tartja, hogy megteremtse annak lehetőségét, hogy a fiatal, az iskolájukat a városban végző fiatalok, a tanulmányok befejezése után is Szegeden találjanak jövőt. 

Célunk, hogy az egyetemen végzett fiatalok Szegeden telepedjenek le, alapítsanak családot, és velük együtt építhessük gyönyörű városunkat

- fogalmazta meg céljait Joób Márton. Hozzátette: gyarapodó pályára állítaná a várost, mert az elmúlt években több, mint tízezer ember hagyta el Szegedet.

A független polgármesterjelölt külön figyelme szentelne az idősebb korosztály támogatására is, itt megjegyezte, hogy a legnagyobb támogatásnak azt tartja, ha a fiatalok visszatérnének külföldről Szegedre és nem „Skype-nagyszülőként” működnének. Külön kiemelte, hogy megemelné a nyugdíjas klubok támogatását is.

Mint egykori sportoló és a sportbizottság tagja külön kiemelte, hogy a sportegyesületeket kiemelten támogatná. Ezzel azt szeretné elérni Joób Márton, hogy minden gyermek sportoljon, mozogjon a városban.

Hóágyú a Vértónál

Joób Márton programjának egyik meglepő, de mindenképpen figyelemreméltó pontja, hogy hóágyút telepítenie a Vértó melletti dombhoz. A polgármesterjelölt ezzel rendszeres szánkózási lehetőséget szeretne biztosítani a szegedi gyerekeknek.

 

Eljött az ideje a változásnak

Joób Márton a kampányban többször is hangsúlyozta, hogy független jelöltként nem pártpolitika mentén szeretne dolgozni. „Nem érdekel, hogy ki jobb- vagy baloldali érzelmű, össze kell fognunk, hogy az előttünk álló kihívásokat közösen meg tudjuk oldani”- mondta lapunknak a várospolitikus. Hozzátette, hogy a következő napokban minden szegedi háztartásba eljuttatják a nyolc oldalas polgármesterjelölti bemutatkozó programfüzetüket.

Nincs mögöttük kampánystáb, így feleségével együtt saját maguk plakátoltak a választőkörzetekben

 

Meggyőződésem, hogy huszonkét év Botka-korszak után egy friss, új irányt kell adnunk a városunknak, amely tele van eddig kihasználatlan lehetőségekkel. 

Ezt pedig pártpolitikai alkuk nélkül, konstruktív együttműködéssel lehet megvalósítani, úgy, hogy a középpontban a lakosság érdekei állnak, nem pedig politikai érdekek”- zárta gondolatait Joób Márton.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.