Szeged

Több kérdésben is támogatja Jóob Márton Magyar Pétert

Több kérdésben is támogatja Jóob Márton Magyar Pétert

Újabb nyílt levelet írt a szegedi független polgármesterjelölt

2024. május 21., kedd
Több kérdésben is támogatja Jóob Márton Magyar Pétert

Jóob Márton újabb nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amiben Magyar Péter vasárnapi szegedi rendezvényéről ír. A független polgármesterjelölt levelét változtatás nélkül közöljük.


 

Tegnap személyesen hallgattam meg több ezer emberrel együtt Magyar Pétert a Dóm téren. Nagyon sok olyan dolog és tény hangzott el, amit nem lehet szőnyeg alá söpörni. 

Nagyon jól tudom, milyen az, amikor a hatalom minden eszközzel el akarja hallgattatni és le akarja járatni az embert, ezt teszi velem is a szegedi városvezetés. 

Teljesen egyetértek azzal, hogy a fiataloknak megbecsülést és lehetőséget kell adni, hogy itt maradjanak Magyarországon. Szeged jövője is attól függ, hogy tudunk-e jól fizető állást biztosítani a fiataljaink számára, tudunk-e lakhatásban segíteni, hogy az egyetem után itt éljenek, itt alapítsanak családot, hogy a megszerzett szellemi tőkét itt hasznosítsák és ne külföldön.  Szeged lakossága több, mint tízezer fővel csökkent az elmúlt években, ez nagyon beszédes adat. 

Egyetértek Magyar Péterrel abban, hogy senki ne lehessen két ciklusnál hosszabb ideig miniszterelnök.  És úgy gondolom, hogy ez a polgármesterségre is igaz kellene, hogy legyen. Nem tartom egészségesnek azt, hogy Botka László 22 év után a 6. ciklusát kezdje el. 

A propaganda gépezet Szegeden is működik, megölve a sajtószabadságot. Az önkormányzati pénzen fenntartott média kizárólag a polgármester és képviselőinek népszerűsítésével foglalkozik, míg ellenfeleiket szegedi közpénzen járatják le. 

Szegeden a hatalom megtartása érdekében Botka László bárkinek hajlandó eladni magát. Az Összefogás Szegedért koalíciót valójában „Összefogás a hatalomért” jelenségként lehetne aposztrofálni.

Elég volt a pártokból, abból, hogy Szeged pártérdekek és alkuk mentén halad, és ezáltal töredékét sem használja ki a lehetőségeinek. 

Örülök annak, hogy valaki ma tükröt tart a magyar kormánynak és tükröt tart a helyi vezetésnek. Engem nem érdekel, hogy ki jobb vagy baloldali, a kérdés az, hogy ki mit tesz a városunkért, közösségünkért. Tegnap egy olyan embert hallhattunk itt Szegeden, aki hozzám hasonlóan harcol a társadalmi igazságtalanságok ellen, mindannak ellenére, hogy a hatalom el akarja hallgattatni. Én ott voltam a helyszínen, de nem láttam senkit a városvezetés részéről. Úgy tűnik, ők nem érdekeltek a pozitív, valódi változásban.

Elég volt abból, hogy Szeged vesztes legyen Botka László és a Fidesz folyamatos csörtéje miatt. Tudomásul kellene venni, hogy Szeged a lehetőségek városa, ahol közös erővel, pártok, és korrupt politikai alkuk nélkül egy olyan várost építhetünk, ami számunkra és gyermekeink számára biztonságot, kiszámíthatóságot és fejlődést tud biztosítani.

Támogatom mindazokat a kezdeményezéseket, melyek megtisztítják a közéletet azoktól a politikusoktól, akiknél nem a város vagy ország előmenetele a cél, hanem a hatalom megtartása minden eszközzel. 

Ezért vállaltam én is, hogy függetlenként változást hozok a szegedi politikai életbe, bármennyire is próbál ellehetetleníteni Szeged város vezetése. Úgy gondolom, mindannyiunknak bátran ki kell állnunk a társadalmi igazságtalanságok ellen, hogy változást érhessünk el és biztosíthassuk gyermekeink számára a nyugodt jövőt.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.