Szeged

Indul a permetezés Szegeden, több óvintézkedésre is felhívták a figyelmet

Indul a permetezés Szegeden, több óvintézkedésre is felhívták a figyelmet

Kovács György
2024. május 1., szerda
Indul a permetezés Szegeden, több óvintézkedésre is felhívták a figyelmet

Csütörtöktől éjszakától permeteznek Szegeden, jelenleg a platánfák növényvédelmi permetezése zajlik. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményében kiemelte, 

az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

Ennek ellenére kiemelték, este 22 és hajnali 5 között kérik a lakosságot: Lehetőleg zárják az ablakokat, az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek, házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre, gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre.

A kezelések tervezett időpontjai:


2024.05.02. Belváros,Újszeged

2024.05.03. Belváros,Újszeged,Tarján

2024.05.06. Tarján,Rókus 

2024.05.07. Tarján,Rókus,Petőfitelep,Tápé, Fodorkert

2024.05.08. Északi város,Makkosháza,Rókus

2024.05.09. Móraváros, Alsóváros, Kiskundorozsma

2024.05.10. Kiskundorozsma

Hozzátették, a kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat. Nnéhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.