Szeged

Ilyen lesz a Rheinmetall szegedi gyára

Ilyen lesz a Rheinmetall szegedi gyára

A gyár 2025-ben kezdheti meg működését

Kibédi Péter
2024. május 23., csütörtök
Ilyen lesz a Rheinmetall szegedi gyára

A Rheinmetall 2025-ben kezdi meg működését, háromszáz új munkahelyet teremt.

Impozáns gyár épül Szeged mellett (Fotó: ÉDTR)

 

Az ÉDTR e-építési portálon megjelent a szegedi Rheinmetall beruházás hirdetményi tervlapja. A tervrajz mellett képeket is megosztottak az épület tervezett külsejéről is. A Rheinmetall szegedi gyára 63 millió eurós beruházással alakítják ki. Itt elsősorban az autóipar számára gyártanak termékeket, többek között elektromos alkatrészeket, például nanoszerkezetű kondenzátorokat, valamint a hidrogénmobilitásban és energiatermelésben használható eszközöket. A vállalat a Rheinmetall Electronic Solutions divíziója katonai üzletágának egyes termékeit is itt kívánja gyártani. 

Ez a beruházás is bizonyítja, hogy a kormány Szeged fejlődésének, a térség ipari fejlesztésének pártján áll

- mondta lapunk megkeresésére Mihálffy Béla. Szeged és a Homokhátság kormánypárti országgyűlési képviselője kitért arra, hogy az elmúlt időszakban számos kormányzati beruházás érkezett a városba, ami a helyiek mellett a térségben élőknek érdekeit is szolgálja. „Több egyetemi fejlesztés mellett többek között közlekedési, sport és ipari beruházások valósultak és valósulnak meg Szegeden, elég ha csak a Pick Arénát, a Tiszavirág Sportuszodát vagy éppen a BYD gyárat említeni. Hatalmas eredmény ez, ami rengeteg ehetőséget rejt magába. 

A Rheinmetall háromszáz új munkahelyet teremt, Európa meghatározó kutatás-fejlesztés projektje kerül Szegedre, szoros együttműködésben az egyetemmel

- fejtette ki a politikus. Hozzátette, hogy ez a beruházás is alátámasztja, hogy az Szegedi Tudományegyetem a régió meghatározó kulturális és oktatási központja.

 Erre minden szegedi büszke lehet

- hangsúlyozta Mihálffy Béla

A Rheinmetall szegedi gyára a tervek szerint 2025 végén kezdi meg működését.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.