Szeged

Hét előadás érkezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára(Képek+videó)

Hét előadás érkezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára(Képek+videó)

Kiváló ütemben zajlanak az építési munkálatok.

Márton Andrea
2024. május 22., szerda
Fotó: szegedma
Hét előadás érkezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára(Képek+videó)

Az újszegedi Erzsébet-ligetben várja a közönséget „kisszínpadon”, amely csak nevében kicsi, hiszen méreteit és befogadóképességét tekintve is a legnagyobb hazai kőszínházakkal vetekszik. Esténként 1200 néző élvezheti a romantikus hangulatú liget fáinak ölelésében az előadásokat. Újszegeden elsősorban prózai darabokkal készülnek. Legtöbbjük igazi családi kikapcsolódás, így kicsik és nagyon is megtalálják a maguk szórakozását.

Minden eddiginél több, összesen hét színházi előadás érkezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára. 

 

Több vígjáték, musical, opera- és néptánc-est is várja hétvégente a nézőket a Fesztivál újszegedi játszóhelyén a nyáron. A programsorozat nyitányát a Tiszavirág Néptáncegyüttes perzselő lendületű, varázslatos néptáncgálája adja június 16-án, Berecz András mesemondó és a Juhász Zenekar közreműködésével A mi mesénk címmel.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nemcsak a Dóm téri helyszínt jelenti a köztudatban, hanem az elmúlt három év fejlesztései és szolgáltatás pluszai nyomán az Újszegedi Szabadtéri Színpad is.

Fotó: szegedma. 

Azt gondolom, egyre inkább beépül a nézők és a Szegedre látogató turisták és a kultúra iránt fogékony és érdeklődő nézők fejében is, hiszen három évvel ezelőtt indult útjára az a koncertsorozat, ami akkor még öt koncerttel, tavaly hét, idén már kilenc koncerttel várja az érdeklődőket

- hangsúlyozta Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

Minden évben volt külföldi sztárvendég, az első évben Boban Markovic Orkestar, tavaly Al Di Meola, idén pedig a francia Nouvelle Vague érkezik. Emellett pedig olyan nevekkel is találkozhatnak idén a nézők, mint Koncz Zsuzsa, Halász Judit, de gondolva a fiatalokra Margaret Island, műfaji sokszínűség keretében pedig a Dixieland Gála mellett a Csókkirály című Hungária számaira épülő koncertshow. Érkezik Tóth Vera, a Budapest Jazz Orchestra és Cseh Tamás is.

Tavaly végeztek egy felújítást, ahol átfestették az összes padot. Folyamatosan fejlesztik a szolgáltatásaikat a nézők illetve a fellépők felé is. Beruházásnak értéke nagyságrendileg 9 millió forint. A felső kopóréteg alatt bekerült az új padlózat, ami csaknem 380 négyzetméternyi felületen lett kicserélve.

Biztonság, fenntarthatóság és szolgáltatásfejlesztés a három legfontosabb szempont, ami szerint mi készülünk az idei nyári időszakra

- emelte ki a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

 

Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője elmondta, május 10-én hozták ki a technikai eszközöket, színpad-padozatot és a világítási tornyokat.

Először itt a tornyok épülnek fel, ez a metódusa és a beépítése a színpadnak, utána a fedés

- nyilatkozta Várkonyi Miklós.

14-én hozzá kezdtek a színpadpadozat elkészítéséhez, amely tervek szerint egy héten belül sikeresen befejeződik. Ezt követően a Szeged napja ünnepsorozat után közvetlenül a Dóm téren kezdik el a színpad felépítését.

Az elmúlt években a nézőink találkozhattak egy megújult előtérrel is, amit sokkal hangulatosabbá szerettünk volna tenni egy kihelyezett büffével, hangulatvilágítással, olyan dísznövényekkel, amelyek erősítik ezt a ligethangulatot.

Idén is erre készülnek, minél több nézőt és koncertlátogatót várnak Újszegedre is

37 estén estén kínálnak húszféle programot. Több, mint 90 ezer nézőt várnak a Szegedi Szabadtéri idei programsorozatára. Covid előtti legjobb időszakát idézi fel, az eladott jegyek, a látogatottsági adatok alapján az is látszik, mekkora az érdeklődés az idei programokra. Idén akár 50-60 ezer olyan néző is érkezhet a Szegedi Szabadtéri Játékokra, aki Szeged városába látogat, akár turisztikai céllal igénybe veszi majd a szállásszolgáltatásokat és a vendéglátást is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.