Szeged

Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését

Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését

2024. május 15., szerda
Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron, Szegeden a segítségére siető mentősre támadt valamint szétverte egy mentőkocsi berendezését.

 

A vádirat szerint a vádlott 2023. május 11–én délután nyugtatókra ivott alkoholt, amitől rosszul lett, ezért egy kerékpárútra lefeküdt. A járókelők értesítették a mentőket, akik beszállították a kórházba. Út közben a vádlott egyiküktől cigarettát kért, de nem kapott, illetve közölték vele, hogy a mentőautóban nem is dohányozhat. Ettől a vádlott indulatossá vált, köpködni kezdett, valamint szidalmazta a mentőápolót, aki vele maradt, míg társa ülőkocsiért bement a klinikára. Mikor a vádlott felemelt ököllel indult meg az ápoló felé, a sértett rácsukta a mentő ajtaját, ahol törni-zúzni kezdett, majd onnan tárgyakat hajított ki a mentős felé.

 

A vádlottat csak több egészségügyi dolgozónak, együttesen sikerült megfékeznie. Magatartásával a mentőautóban és berendezéseiben mintegy 700.000 Ft kárt okozott, mely a mai napig nem térült meg.

 

Az elkövetőt a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal valamint rongálással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

A mentő megrongált berendezéseiről készült képeket a nyomozó hatóság a szemlekor készítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.