Szeged

Fülöp László: Van remény Szegeden a változásra

Fülöp László: Van remény Szegeden a változásra

Kibédi Péter
2024. május 17., péntek
Fülöp László: Van remény Szegeden a változásra

Pozitív fogadtatása volt Fülöp Lászlónak Szegeden. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje tartja az ígéretét és a kampányban a lehető legtöbb szegedivel szeretne találkozni és beszélgetni. Úgy tapasztalja, hogy egyre többen érzik, hogy változásra van szükség.

A kampányban folyamatosan jelen van Fülöp László, akit örömmel és bizalommal fogadnak a szegediek

 

Közel két hónapja jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a választáson. Milyen visszajelzéseket kapott a szegedi polgároktól?
- Többnyire pozitív visszajelzéseket kaptam eddig, de megfigyeltem egy kettősséget is. Mégpedig azt, ha személyesen találkozom az emberekkel az esetek túlnyomó többségében érdeklődnek irántam, sőt, támogatásukról biztosítanak. Ha kritikájuk van, azt is kulturáltan fogalmazzák meg. Ezzel szemben a közösségi oldalakon már többször előfordulnak nyomdafestéket nem tűrő megnyilatkozások és a logikus érvelés helyett jellemzőbb a minősítgetés.

 

- Aláírásgyűjtésen, utcafórumokon és rendezvényeken találkozott a választókkal. Milyen a közhangulat Szegeden? Elégedettek a város helyzetével?
- A Fidesz szavazói nagyon bizakodóak, hisznek abban, hogy Botka László több mint 20 év után legyőzhető.

De beszélgetek nem kormánypártiakkal is, akik közül többen azt mondják: az utóbbi években elfogyott a lendület a városvezetésből, és ennek a csökkenő energiaszintnek a város, a szegedi emberek látják kárát. 

Ezért azt látom, hogy napról-napra nő azok tábora, akik dinamikusabb fejlődést, a város élén pedig változást akarnak Szegeden.

- Nagyon fontos időszak áll a város előtt az ipari beruházások miatt. Hogyan fogadták a szegediek, elsősorban a BYD érkezését?
- Először is lázba hozta az embereket, hiszen ehhez hasonló méretű fejlesztés utoljára talán, ha 50 évvel ezelőtt történt Szegeden, természetesen a kor szintjén. Bíznak benne, hogy a létrejövő munkahelyek mellett egy fejlődő pályára állíthatja a térség gazdaságát a BYD autógyára, hiszen az utóbbi évtizedek tapasztalata a folyamatos lecsúszás és a gazdasági eljelentéktelenedés volt. 

A szegediek remélik, hogy ez a tendencia lelassul, majd megfordul, amint a BYD vagy a Rheinmetall elkezdenek termelni.

- Sajnálatos tapasztalat, hogy eldurvult a kampány, plakátokat rongálnak Szegeden, a Fidesz irodájának ablakát bedobták. Mi okozza ezt az indulatot?
- Azt látjuk, hogy a hergelés és uszítás időről-időre termékeny talajt talál Szegeden. Sajnos ez addig semmiképp sem fog változni, amíg a városi médiából napi szinten ömlik felénk az artikulálatlan gyűlölet. 

Addig, míg az - elvileg közszolgálati célokra szánt - önkormányzati média, közpénz százmilliókból csak a politikai ellenfelek lejáratását és a félretájékoztatást végzi, komoly változásra nem számíthatunk.

- Mi vár még Önre a következő huszonhárom napra a kampányban?
- Hiszek a meggyőzés erejében, ezért igyekszem eljutni a lehető legtöbb szegedihez a hátralévő hetekben. Minél több szegedi polgárral szeretnék beszélni, meghallgatni véleményüket legyen az támogató vagy éppen éles kritika. A képviselőjelöltek, aktivisták - a csapatom - is folyamatosan járja az utcákat, hogy a lehető legtöbb szegedivel léphessen kapcsolatba a választás napjáig. 

Van remény a változásra Szegeden, ezért innen is mindenkit arra buzdítok, hogy menjen el szavazni június 9-én, hogy Szeged valóban az otthonunk lehessen!



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.